Fostul deputat Mihail Boldea, pus in libertate de ICCJ
Fostul deputat Mihail Boldea, judecat pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro si arestat în martie 2012, a fost pus în libertate, în noaptea de vineri spre sâmbata el fiind eliberat din Penitenciarul Galati.
Mihail Boldea a parasit Penitenciarul Galati la ora 23.55, a precizat purtatorul de cuvânt al unitatii de detentie, Simona Costache.
Fostul deputat Mihail Boldea a fost pus în libertate în urma unei decizii a Înaltei Curti de Casatie si Justitie, care a respins un recurs al procurorilor DIICOT formulat la o decizie a Curtii de Apel Iasi.
În urma cu o saptamâna, magistratii Curtii de Apel Iasi au emis, pentru a cincea oara consecutiv, o decizie prin care fostul parlamentar sa fie judecat în libertate, iar procurorii DIICOT au facut recurs la Înalta Curte de Casatie si Justitie, care vineri seara a respins recursul si a admis eliberarea lui Boldea, cu interdictia de a parasi tara, pâna la pronuntarea unei sentinte în dosarul sau.
Mihail Boldea a fost arestat preventiv în lipsa în 22 martie 2012 si încarcerat în 27 martie 2012, iar ulterior instantele i-au prelungit succesiv masura.
Boldea a fost trimis în judecata, în stare de arest, la sfârsitul lunii iunie 2012, de catre procurorii DIICOT – Serviciu Teritorial Galati, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro. Alaturi de Boldea, în dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de înselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale si uz de fals.
Potrivit procurorilor, inculpatii au actionat sub coordonarea liderului gruparii – Mihail Boldea.
„Membrii gruparii, printre care Bolboceanu Mihaela Cristina, avocat din cadrul Baroului Galati si Luchiniuc Aurica, fost arbitru din cadrul Curtii de Arbitraj Galati, identificau terenuri si imobile, situate în zone centrale ale municipiului Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscarii speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului. În acest scop, inculpatii au utilizat hotarâri judecatoresti falsificate sau pronuntate în baza unor acte false, respectiv hotarâri arbitrale, pronuntate în fals. Membrii gruparii înstrainau ulterior imobilele catre terte persoane, cumparatori de buna credinta, modalitate în care obtineau beneficii financiare substantiale”, precizau procurorii DIICOT.
Într-un alt dosar instrumentat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Galati., fostul deputat Mihail Boldea a fost deferit justitiei, alaturi de seful Parchetului de pe lânga Judecatoria Galati, în prezent suspendat din functie, pentru santaj, mita si spalare de bani.
Procurorii anticoruptie de la Galati l-au trimis în judecata, în 21 octombrie, pe Mihail Boldea, deputat în Parlamentul României la data comiterii unor fapte si avocat în Baroul Galati, în sarcina caruia s-au retinut infractiunile de santaj (14 fapte), spalare a banilor, asociere pentru savârsirea de infractiuni de coruptie, participatie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice în forma calificata, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals material în înscrisuri oficiale si uz de fals, ambele în forma continuata (câte 6 acte materiale), sustragere sau distrugere de înscrisuri si fals în declaratii în forma continuata, se preciza într-un comunicat remis MEDIAFAX de Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Prejudiciul cauzat bugetului de stat în acest caz este de 21.786.710 euro, echivalentul a 76.608.608 lei, sustin anchetatorii. mediafax.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!