Victor Ponta, nemultumit de mesajul instabilitatii transmis de Romania investitorilor straini, dupa decizia CCR cu privire la Memorandumul dintre statul roman si Rompetrol

 

Premierul Victor Ponta ridica problema seriozitatii si stabilitatii transmise de România investitorilor straini, de vreme ce Curtea Constitutionala decide într-un anume fel în vara si total diferit în toamna pe marginea Legii privind aprobarea Memorandumului de întelegere încheiat între statul român si The Rompetrol Group NV.

victor ponta9” Legat de Rompetrol, Rompetrol este una din marile companii care activeaza în acest moment în România. Rompetrol a platit în 2012 catre bugetul de stat 4,6 miliarde de lei, peste un miliard de euro taxe si impozite, are peste 1.000 de angajati. (…) Este unul din marii contribuabili la bugetul statului, unul dintre marii angajatori. Este o companie care a avut un litigiu cu statul român care în fata justitiei a fost câstigat de catre grupul Rompetrol. Guvernul a solutionat acest litigiu”, a declarat Ponta, vineri, la Palatul Victoria.

El a spus ca nu stie în momentul de fata care sunt pasii de urmat, dupa decizia de joi a CCR.

„Nici nu cred ca este necesar un comentariu, care este seriozitatea si stabilitatea pe care le putem garanta investitorilor straini în momentul în care aceeasi judecatori în noiembrie decid altceva decât în iunie?”, a adaugat premierul.

El a afirmat ca în acest caz se duce „o batalie politica dincolo de limitele normale”.

„Îmi doresc foarte mult ca pericolul închiderii unei mari companii, pierderii locurilor de munca si al prejudiciului pe care Guvernul trebuie sa-l plateasca sa fie îndepartat. Avem deja o hotarâre judecatoreasca definitiva si irevocabila de plata din bugetul de stat a unei sume importante pentru compania Rompetrol”, a mai spus Ponta.

Curtea Constitutionala a României a decis joi ca este neconstitutionala Legea privind aprobarea Memorandumului de întelegere încheiat între statul român si The Rompetrol Group NV, semnat la Bucuresti la 15 februarie 2013, dupa ce a admis sesizarea presedintelui Traian Basescu. AGERPRES/(AS – autor: Mirela Barbulescu, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie