Playerul de muzica Winamp se inchide

 

Winamp, playerul de muzica legendar cumparat de compania AOL în iunie 1999 pentru mai mult de 80 de milioane de dolari, va fi închis definitiv în termen de o luna, potrivit unui anunt publicat pe site-ul oficial Winamp.

winamp logoAnuntul a fost postat miercuri pe pagina Winamp.com si confirmat în aceeasi zi de catre directorul general Geno Yoham pentru site-ul arstechnica.com:

„Winamp.com si serviciile web asociate nu vor mai fi disponibile dupa 20 decembrie 2013. În plus, playerele Winamp Media nu vor mai putea fi descarcate. Va rugam sa descarcati cea mai noua versiune înainte de aceasta data. (…) Va multumim pentru ca ati sustinut comunitatea Winamp în ultimii 15 ani.”

Potrivit Ars Technica, directorul general al Winamp din octombrie 2008, Geno Yoham, a confirmat miercuri informatia, dar a refuzat sa faca alte comentarii, spunând ca va încerca sa stabileasca un interviu în curând.

În timp ce compania a refuzat sa faca publice date oficiale cu privire la profit, fosti angajati estimeaza ca profitul actual este de aproximativ 6 milioane de dolari pe an.

„Nu exista niciun alt motiv pentru care Winamp nu ar putea fi acum în pozitia în care se afla iTunes în afara de câteva cazuri de erori de management din partea AOL care au început imediat dupa achizitie”, a declarat primul manager general al Winamp, Rob Lord, pentru Ars Technica în 2012.

Justin Frankel, dezvoltatorul primar al Winamp, a facut o declaratie asemanatoare în aceeasi perioada pentru BetaNews, referindu-se la managementul AOL: „Sper în continuare ca se vor razgândi si îsi vor da seama ca omoara Winamp, ca vor gasi o solutie mai buna, dar AOL pare întotdeauna prea preocupat cu politica interna pentru a mai rezolva altceva”. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie