Pachetul de servicii de sanatate va fi avizat de Comisia Europeana

 

Comisia Europeana urmeaza sa dea avizul pe pachetul de servicii care va fi introdus din 2014, dupa care documentul va fi supus adoptarii, pachetul minimal urmând sa fie finantat exclusiv de la bugetul de stat, a declarat joi ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

eugen nicolaescu2„Asteptam, sper eu foarte curând, avizul Comisiei Europene pe pachetul de baza, si în aceasta situatie el poate fi supus mai departe adoptarii, iar noi, în continuare, Ministerul Sanatatii si Casa Nationala, sa ne pregatim de introducerea lui. De asemenea, procedura este si pentru pachetul minimal, care va fi finantat exclusiv din bugetul de stat”, a spus Eugen Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca specialistii institutiei sunt pregatiti sa evalueze modul în care toate aceste reforme se vor regasi în sistemul sanitar românesc.

„Cred ca, în acest moment, bugetele (MS si CNAS, n.r.) sunt cele pe care Guvernul si le-a asumat si înaintat Parlamentului. Începând de mâine (vineri, n.r.) vor începe dezbaterile în comisiile de specialitate si, probabil, pâna la mijlocul lunii decembrie vor fi adoptate. La fiecare procent economisit la spital, înseamna ca putem sa facem între de cinci si 20 de ori mai multe servicii medicale pre-spital”, a mai spus ministrul Sanatatii. Elvira Gheorghita, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie