Apel catre parlamentarii romani cu privire la drepturile copiilor, facut de reprezentantul UNICEF in Romania

 

Reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet, a facut miercuri, cu ocazia Zilei Internationale a Drepturilor Copilului, un apel la toti parlamentarii sa promoveze si sa arate angajament fata de drepturile copiilor.

unicef„Fac apel la toti parlamentarii sa promoveze si sa arate angajament fata de drepturile copiilor prin legile si bugetul pe care îl adopta, prin întrebarile pe care le pun si prin declaratiile pe care le fac. Copiii conteaza pe sprijinul dumneavoastra si UNICEF va sta la dispozitie pentru a lucra alaturi de dumneavoastra”, a spus reprezentantul UNICEF în România, la dezbaterea privind evolutia României în domeniul respectarii si promovarii drepturilor copilului.

„Eu cred ca suntem parlamentari tocmai ca sa schimbam mentalitati. Nu este niciodata usor sa vorbesti despre drepturile copilului, eu cred ca daca exista o meserie pe care nu o ai la scoala aceasta este meseria de parinte. (…) Cel mai mare pericol al societatii este ca parintii nu gândesc într-un ciclu profund pentru copii lor – ce le pot oferi, ce le pot garanta pentru viitor, încercând doar sa le asigure o protectie si o siguranta pe perioada dezvoltarii pâna la 18 ani. Probabil ca lucrurile nu întotdeauna se vad asa cum trebuie, dar acesta este cel mai mare pericol al societatii românesti”, a afirmat, la rândul sau, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Pe de alta parte, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a mentionat ca societatea româneasca poate sa faca foarte mult din punct de vedere al legislatiei.

„Societatea româneasca poate sa faca foarte mult, atât din punct de vedere al legislatiei, din punct de vedere al trezirii spiritului civic în societate, al trezirii interesului autoritatilor locale pentru îngrijirea copiilor si de a începe sa trecem la programe integrate care sa rezolve problemele copiilor. Prin modificare legii privind protectia copiilor am luat o serie de masuri care sunt benefice pentru acestia, responsabilizeaza si parintii si autoritatile locale si autoritatile care se ocupa cu ordinea si aplicarea legilor în societate în asa fel încât acesti copii sa fie protejati”, a aratat Mariana Câmpeanu.(A – autor: Florentina Stefanescu, editor: Claudia Stanescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie