Modificari aduse procedurii de implementare a Programului national multianual pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului

 

In Monitorul Oficial nr. 709 din 19 noiembrie 2013 a fost publicat Ordinul nr. 305/2013 al ministrului Economiei privind completarea Procedurii de implementare a Programului national multianual pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului, aprobata prin Ordinul ministrului delegat pentru intreprinderi mici si mijlocii, mediul de afaceri si turism nr. 169/2013.

mestesugarIn cadrul actului normativ se arata:

Pentru acordarea AFN se va constitui in cadrul OTIMMC o unitate de plata, denumita in continuare UP, al carei numar de persoane, atributii si responsabilitati vor fi stabilite prin decizia sefului OTIMMC.

Un exemplar al dosarului de eliberare a AFN, aprobat de UPSEC, va fi depus spre plata la UP din cadrul OTIMMC.

Decontarea se face intr-o singura transa pentru toate activitatile.

Virarea efectiva a sumei care constituie AFN se face de catre UP, pe baza deciziei sefului OTIMMC, exprimata prin ordonantarea individuala, in contul ce cuprinde grupul de cifre 50.70, deschis la unitatea Trezoreriei Statului in a carei raza teritoriala isi au sediul beneficiarii sau la care sunt luati in evidenta fiscala, in conditiile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 146/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, sau in conturile deschise la banci comerciale din Romania pentru operatorii economici care nu pot deschide conturi la Trezoreria Statului, in conditiile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 146/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

In situatia identificarii unor neconcordante in procesul de implementare al programului, DIPIMM din cadrul Departamentului si/sau OTIMMC poate refuza plata AFN.

OTIMMC nu poate acorda plata AFN partiala sau in avans. Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie