Legea parteneriatului civil intre persoanele de acelasi sex, a fost respinsa de Comisia juridica a Senatului
Comisia juridica a Senatului a dat raport negativ proiectului de lege initiat de deputatul Remus Cernea prin care se instituia posibilitatea parteneriatului civil între persoane de acelasi sex.
Votul în comisie a fost dat în absenta lui Remus Cernea, initiatorul proiectului. El a aparut la sedinta dupa încheierea votului. Totusi, Cernea spune ca vrea sa lupte în continuare pentru drepturile comunitatii gay si doreste, printre altele, ca homosexualii sa-si poata lua împreuna credite de la banci.
„Comisia era mult prea hotarâta sa respinga proiectul, ceea ce ar trebui sa ne îngrijoreze este atitudinea nedemocratica a acestei comisii. Aceasta unanimitate denota conservatorism excesiv si o lipsa de racordare la standardele europene”, a declarat Cernea.
Remus Cernea spune ca legea ar fi acordat drepturi firesti celor care doresc sa traiasca în parteneriat civil. „Legea priveste parteneriatul civil, în care acestia pot spre exemplu sa-si împarta bunurile dobândite în comun, sa lase mostenire, sa ia credite pe baza veniturilor”, a argumentat Cernea.
Remus Cernea a anuntat pe 12 aprilie ca doreste ca în viitor sa reglementeze parteneriatul civil între persoanele de acelasi sex, motivând faptul ca fiecare om este liber sa faca ceea ce doreste, potrivit replicaonline.ro. Propunerea sa a stârnit reactii virulente, iar un membru al Partidului Verde chiar a facut scandal la conferinta de presa sustinuta de Cernea.
În cadrul unei conferinte de presa sustinuta la biroul sau parlamentar, Remus Cernea a argumentat ca în multe tari din Europa acest lucru a fost reglementat, el dând ca exemplu Franta, acolo unde persoanele de acelasi sex se pot casatori, dupa ce în urma cu doua zile senatorii francezi au aprobat acest tip de casatorii.
„Eu si Verzii sustinem drepturile omului pentru toti cetatenii. Noi nu consideram ca anumiti cetateni ar trebui discriminati în vreun fel pentru nici un motiv, pentru ca ar apartine unei minoritati nationale sau minoritati sexuale. În Europa, foarte multe tari accepta parteneriatele civile sau casatoriile între persoanele de acelasi sex. Am anuntat deja ca am în vedere un proiect de lege care sa reglementeze parteneriatul civil între persoane heterosexuale sau persoane de acelasi sex, pe model francez. În Franta, acum 5 ani a fost adoptata legea privind parteneriatele civile, iar la începutul acestui an sau sfârsitul anului trecut a fost adoptata legea privind dreptul persoanelor de acelasi sex de a se casatori. Pentru România, ar fi un avantaj pentru persoanele heterosexuale sau orice fel de persoane, sa poata sa le fie recunoscut parteneriatul civil. De exemplu, în cazul tragic în care unul dintre parteneri moare, poate lasa mostenire, care nu mai poate fi atacata apoi în instanta de catre familie”, a declarat deputatul Remus Cernea. romaniatv.net
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!