Ministrul Energiei a anuntat ca incepand cu 1 decembrie, Hidroelectrica va avea un nou Consiliu de Administratie

 

Întreaga componenta a Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica va fi modificata de la 1 decembrie, a declarat, marti, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, prezent la a V-a editie a Energy Business Summit, organizat de Media Consulting.

hidroelectrica‘La 1 decembrie Hidroelectrica va avea un nou Consiliu de Supraveghere. Niciunul dintre membrii de acum ai Consiliului nu va ramâne în functie’, a spus Nita.

În acest moment, presedintele Consiliului de Supraveghere este Remus Borza, iar din acest for de conducere mai fac parte Remus Vulpescu, Oana Truta, Mihai Grosan, Gabriela Sandu si Elena Popescu. Mandatul acestui Consiliu de Supraveghere expira la finele lunii noiembrie.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) i-a trimis în judecata pe 13 noiembrie, în stare de arest preventiv, pe Ioan Mihaila, membru în Consiliul de Supraveghere al SC Hidroelectrica SA si consilier al ministrului delegat pentru Energie, si pe Eugen Bradean, membru în Directoratul Hidroelectrica si coordonator al Directiei de Marketing Furnizare, acuzati de dare de mita, respectiv complicitate la luare de mita si complicitate la dare de mita.

Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul lunii octombrie Ioan Mihaila, în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica SA si consilier al ministrului delegat pentru Energie, a promis suma de 1.400.000 euro unui alt membru din acelasi consiliu (denuntator în cauza), pentru ca acesta din urma sa voteze favorabil încheierea unui contract bilateral pentru perioada de patru ani, prin care Hidroelectrica sa vânda 7.012.800 MWh energie electrica societatii comerciale Energon Power & Gas SRL Cluj.

„Cantitatea respectiva de energie urma sa fie vânduta pentru suma de 1.157.112.000 lei (262.980.000 euro), ceea ce ar fi reprezentat conditii defavorabile pentru societatea Hidroelectrica, respectiv un posibil prejudiciu de 175.000.000 lei în dauna societatii Hidroelectrica”, se arata în comunicat.

Anchetatorii arata ca promisiunea de dare de mita a fost facuta cu ajutorul lui Eugen Bradean, membru în Directoratul Hidroelectrica si coordonator al Directiei de Marketing Furnizare din cadrul aceleiasi companii.(AS – autor: Florentina Cioaca, editor: ), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie