Investitorii straini interesati de orasul Magurele

 

Aproximativ 1.000 de cercetatori în fizica si chimie si ingineri din centre internationale renumite vor veni anual în orasul Magurele pentru a lucra în laboratorul ELI-NP (Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics), care urmeaza sa fie construit în spatele reactorului nuclear din localitate.

laser magurele macheta‘În contextul actual, în care laboratorul stiintific ELI-NP implementat de Uniunea Europeana va atrage numeroase oportunitati, orasul Magurele trebuie sa se dezvolte pe partea de constructii civile. Investitiile în constructiile civile vor aduce beneficii multiple pentru guvern, investitori, societate civila si locuitorii orasului. Încurajez si sustin toate proiectele care pot contribui la dezvoltarea orasului si comunitatii din Magurele’, a declarat Narcis Constantin, viceprimarul orasului Magurele, prin intermediul unui comunicat de presa remis marti AGERPRES.

Potrivit sursei, un complex rezidential ridicat de un grup de investitori britanici a fost inaugurat la Magurele, investitia venind în contextul în care se preconizeaza ca în câtiva ani orasul, situat la 12 kilometri de Bucuresti, va fi ‘Mecca oamenilor de stiinta’ din toata lumea.

Într-o jumatate de an, investitorii britanici au ridicat zece blocuri în ideea de a oferi locuinte la preturi rezonabile pentru savantii care lucreaza la Institutul pentru Fizica Pamântului de la Magurele si pentru cei care vor fi angajati sa faca studii la cel mai puternic laser din lume.

‘Este extraordinar ca suntem implicati în acest proiect de la Magurele, unde se face istorie cu proiectul ELI prin crearea celui mai puternic laser din lume si ca avem fantastica oportunitate sa pasim pragul acestui oras’, a explicat unul dintre investitorii britanici, Richard Cope, citat în comunicat.

În complexul realizat de investitorii britanici o garsoniera costa 20.000 de euro iar un apartament cu patru camere nu depaseste 70.000 de euro, primii cumparatori achizitionându-si noile locuinte înca de la inaugurarea complexului.

În total, investitia de la Magurele va fi de 293 de milioane de euro, bani proveniti din fondurile structurale. Laboratorul de la Magurele va fi dat în functiune în 2017, odata cu celelalte doua laboratoare, din Cehia si Ungaria.(AS-autor: Roberto Stan, editor: Antonia Nita, agerpres.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie