Curtea de Apel Bucuresti a audiat doi martori in dosarul lui Puiu Popoviciu

 

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a audiat luni doi martori în dosarul în care omul de afaceri Gabriel „Puiu” Popoviciu a fost trimis în judecata în legatura cu retrocedarea a doua terenuri din zona Baneasa, acestia negând ca l-ar fi cunoscut personal pe Popoviciu.

puiu popoviciuGabriel Rasvan Toader, în calitate de secretar în Prefectura Bucuresti si secretar general al Comisiei pentru Restituirea Proprietatilor din cadrul Prefecturii Capitalei, a semnat în 2001 un act prin care un teren din Baneasa a intrat în proprietatea privata a Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMV).

Gabriel Toader a explicat, timp de aproape patru ore, faptul ca semnatura sa era doar o formalitate în circuitul dintre Comisia care analiza cererile de retrocedare, secretariatul general si prefectura Capitalei.

„Din punct de vedere legal eu nu puteam refuza sa semnez acele acte. Eu, în calitate de secretar general al Comisiei, nu aveam studii juridice, eu introduceam pe ordinea de zi dosarele, care apoi erau analizate în Comisie de specialisti. Nu mi-am pus problema ca ar fi ceva în neregula, era vorba de o retrocedare de la stat catre stat”, a declarat Gabriel Toader.

El a adaugat ca nu-si recunoaste semnatura de pe nota de fundamentare privind solicitarea de retrocedare a doua terenuri din zona Baneasa si a mai spus ca documentul prezentat în instanta este incomplet, deoarece pe ultima pagina ar fi trebuit sa se afle semnaturile celor 16 membri ai Comisiei, însa nu apare decât o semnatura în dreptul Comisiei.

Gabriel Toader a mai spus ca nu îl cunostea pe Popoviciu decât în calitate de persoana publica si nici acesta, nici vreun apropiat al acestuia, nu i-ar fi cerut vreun favor în perioada cât a lucrat la Primaria Capitalei.

La termenul de luni a mai fost audiata avocata Lizeta Minea, care lucra în cadrul Primariei Sectorului 1 când s-a depus cererea de retrocedare a celor doua terenuri din Baneasa. Aceasta s-a declarat nevinovata si a negat vreo legatura cu omul de afaceri Gabriel „Puiu” Popoviciu.

Procurorul de sedinta a întrebat-o cum îsi explica faptul ca în aceeasi zi în care USAMV s-a asociat cu o societate comerciala, cererea privind cele doua terenuri din Baneasa a intrat pe ordinea de zi a Comisia din cadrul Primariei care a si avizat documentele.

Lizeta Minea a spus ca nu stia de nicio asociere între USAMV cu vreo societate comerciala si de asemenea nu cunostea numele persoanelor care ar fi beneficiat de trecerea terenului în proprietate privata a statului.

Audierile vor continua la termenul din 9 decembrie.

Omul de afaceri Gabriel Aurel Popoviciu si fostul sef al DGIPI Cornel Serban au fost trimisi în judecata de procurorii anticoruptie alaturi de alte noua persoane în dosarul privind terenul din Baneasa. Prejudiciul cauzat USAMV este de aproape 620 de milioane de lei.

Potrivit DNA, omul de afaceri este acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în forma calificata si continuata, precum si de dare de mita, iar fostul sef al DGIPI, de complicitate la dare de mita si favorizarea infractorului.

În acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei alti inculpati care ocupau respectivele functii la data comiterii faptelor: Ioan Niculae Alecu, rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, Mihai Ion Florin Luican, prefect al municipiului Bucuresti si presedinte al Comisiei municipiului Bucuresti de aplicare a Legii 1/2000, Gabriel Toader, secretar Prefectura Bucuresti si membru al Comisiei municipiului Bucuresti de aplicare a Legii 1/2000, Ioan Todiras, viceprimar al Primariei Sectorului 1 Bucuresti, Lizeta Minea, secretar Primarie Sector 1 si membru a subcomisiei de aplicare a Legii 1/2000 din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, Gheorghe Petrulian, sef OCOOTA Bucuresti si membru al Comisiei municipiului Bucuresti de aplicare a Legii 1/2000, Stefan Diaconescu, secretar stiintific si rector în cadrul USAMV Bucuresti, toti pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în forma calificata si continuata, Petru Pitcovici, sef Divizie Operatiuni din cadrul Directiei Generale Anticoruptie din MAI pentru complicitate la dare de mita si favorizarea infractorului, si Andrei Mihai Bejinaru, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în forma calificata si continuata.(AS – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie