Casa de Avocatura Leaua & Asociatii are contracte cu statul in valoare de 1 milion de euro

 

Avocatura.com a demarat, luna trecuta, o campanie de prezentare a celor mai importante contracte pe care casele de avocatura le-au castigat de la statul roman. Printre firmele de avocatura aflate in aceasta situatie se numara si Leaua & Asociatii, care deruleaza, de trei ani, cu trei institutii publice importante, contracte de asistenta juridica in valoare de peste un milion de euro, cu TVA inclus.

Casa de Avocatura Leaua & AsociatiiCasa de Avocatura Leaua & Asociatii a luat fiinta, sub aceasta denumire, in anul 2005. Este fondata de avocatii Crenguta Leaua si Aurora Damcali, iar, in prezent, echipa de avocati care lucreaza pentru Leaua & Asociatii se ridica la 26 de profesionisti.

Ca orice casa de avocatura de prestigiu, Leaua & Asociatii este curtata de clienti din toate sferele de activitate ale societatii, inclusiv de institutiile publice ale statului roman, angrenate in procese  internationale sau, pur si simplu, care doresc sa beneficieze de asistenta juridica performanta. In acest fel, Leaua & Asociatii a castigat, in ultimii trei ani, licitatii organizate de Ministerul Finantelor Publice, de Ministerul Mediului si Padurilor, precum si de Autoritatea Nationala pentru Valorificarea Activelor Statului, contracte din care casa de avocatura in cauza a incasat suma de 4.546.520 lei cu TVA inclus, adica 1.010.338 euro.

Arbitrajul de la Washington in afacerea „Rodipet”

Autoritatea Nationala pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a organizat, la sfarsitul anului 2010, o licitatie publica, in vederea selectionarii unor firme de avocatura care sa reprezinte interesele Romaniei intr-un litigiu aflat pe rolul International Centre for Settlement of Investment Disputes (ICSID), cu sediul la Washigton. Licitatia a avut loc, efectiv, la data de 27 decembrie 2012, iar, in urma deschiderii plicurilor, a fost declarata castigatoaree oferta asocierii dintre Lative Avocats si Leaua & Asociatii, care au incheiat cu AVAS un contract in valoare de 1.388.000 de lei fara TVA.

Contractul este unul de reprezentare a intereselor Romaniei in fata ICSID, in dosarul nr. ARD/10/13, deschis de omul de afaceri libanezo-american Hassan Awdi si de doua dintre societatile detinute de acesta, Enterprise Business Consultants Inc. si Alfa El Corporation, in cauza privind privatizarea companiei nationale de distributie a presei, Rodipet.

Awdi a cerut, in anul 2010, Curti de Arbitraj de la Washington sa arbitreze in cazul Rodipet, impotriva fostei conduceri a AVAS, pe care o acuza ca a prejudiciat interesele investitorilor straini din Romania in procesul de privatizare a companiei Rodipet. In anul 2003, AVAS a privatizat activele Rodipet, pe care le-a transferat unei societati controlate de Hassan Awdi, Magnar System, cu sediul in Otopeni, pentru care libanezul s-a angajat sa achite suma de 6 milioane de euro.

Sase ani mai tarziu, in 2009, AVAS a hotarat sa desfiinteze contractual de privatizare, sub pretextul ca investitorul nu a facut investitiile la care s-a angajat conform contractului de privatizare. Hassan Awdi sustine, insa, ca societatea Magnar System a respectat integral termenii de privatizare a companiei Rodipet si si-a cautat dreptatea la Curtea de Arbitraj de la Washington

Ministerul Finantelor si cel al Padurilor, alti clienti ai Leaua & Asociatii

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului nu este singurul client al casei de avocatura Leaua & Asociatii pentru care lucreaza in litigii internationale. La data de 28 iunie 2013, Ministerul Finantelor Publice a organizat, de asemenea, o licitatie pentru achizitionarea de servicii juridice. Ministerul Finantelor a dorit sa beneficieze de asistenta juridica profesionista pe o perioada de doi ani, in baza unui contract cadru de reprezentare juridica in fata Centrului International pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investitii.

La data de 28 iunie 2013, Ministerul Finantelor Publice a atribuit contractul cadrul casei de avocatura Leaua & Asociatii, pentru suma de 130.000 de euro fara TVA.

La sfarsitul anului trecut, Leaua & Asociatii a mai parafat o afacere importanta cu o institutie guvernamentala. Ministerul Mediului si Padurilor a organizat o licitatie in vederea achizitionarii de servicii de consultanta su reprezentare juridica. In 15 noiembrie 2012, autoritatea contractanta a incheiat cu Leaua & Asociatii un contract, in valoare de 1.693.548,36 lei fara TVA, pe o durata de doi ani. Ion Alexandru, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie