Presedintele Agentiei Nationale pentru Integritate, Horia Georgescu, a dat in judecata postul de televiziune Antena 3 si pe realizatorul TV Mihai Gadea

 

Presedintele Agentiei Nationale pentru Integritate, Horia Georgescu, l-a chemat recent în judecata pe realizatorul TV Mihai Gâdea si postul de televiziune Antena 3. Horia Georgescu cere despagubiri morale în favoare de 25.000 de euro, considerând ca onoarea si demnitatea lui au fost terfelite într-o emisiune difuzata în luna septembrie, într-o dezbatere în care a fost acuzat ca are peste 20 de procese pentru diferite abateri rutiere si gesturi obscene în fata politistilor.

horia georgescuHoria Georgescu a solicitat magistratilor Judecatoriei Sectorului 1 sa constate atingerea „onoarei, demnitatii si re­putatiei, prin afirmatiile mincinoase defaimatoare si denigratoare la emisiunea Sinteza Zilei din 15 septembrie 2013, mo­derata de pârâtul Mihai Gâdea si difuzata la Antena 3“. Presedintele ANI mai cere si scuze publice din partea lui Gâdea, care sa fie obligat sa-si citeasca în emisiune propria-i hotarâre judecatoreasca de condamnare, dar si sa achite cheltuielile de judecata.

Presedintele ANI se considera tinta unei campanii de presa denigratoare si a depus la dosar un cazier al conducatorului auto de la IGPR, care arata ca a primit doar cinci amenzi rutiere, pe care le-a contestat în justitie. Documentul arata ca niciodata presedintele ANI nu a fost sanctionat pentru gesturi obscene aratate agentului de politie, asa cum a fost acuzat în emisiunea TV, Horia Georgescu considerând ca jurnalistii Antenei 3 au speculat o identitate de nume, adunând toate contestatiile rutiere de pe rolul instantelor de judecata dupa numele „Horia Georgescu“, fara a verifica daca toate sunt depuse de catre actualul presedinte al ANI.

Horia Georgescu a explicat în cererea de chemare în judecata în ce au constat atacurile de la trustul media patronat de familia Voiculescu la adresa lui, care au avut ca efect „punerea reclamantului într-o lumina defavorabila, negativa, astfel încât sa conduca la distrugerea reputatiei si cre­dibilitatii sale“.

„Folosind un limbaj denigrator, precum si un ton acuzator pentru a da credibilitate afirmatiilor mincinoase sustinute, pârâtul a urmarit prezentarea reclamantului ca o persoana cu o conduita sociala îndoielnica care este „incompatibil“ cu functia detinuta de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate….Constructia de­nigratoare construita de catre pârât a culminat cu specularea unei identitati de nume pentru a putea transmite opiniei publice comportamentul manifestat de reclamant fata de agentii de politie, sustinând ca acesta a fost amendat pentru gesturi obscene“.

Presedintele ANI considera ca atacurile lui Gâdea s-au îndreptat si împotriva fa­miliei sale si a depus la dosar print-screenuri si transcripturi din emisiunea în care a fost vizat, indicând comentariile lui Gâdea care i-au lezat onoarea si demnitatea.

Citeste articolul integral pe curentul.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie