Se reiau lucrarile la Comisia pentru revizuirea Constitutiei

 

Comisia parlamentara pentru revizuirea Constitutiei îsi va relua activitatea de saptamâna viitoare, membrii comisiei urmând sa analizeze observatiile transmise de Comisia de la Venetia, Consiliul Legislativ si uniunile profesionale, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, senatorul PSD Ioan Chelaru.

ConstitutiaVicepresedintele Comisiei pentru revizuirea Constitutiei a mentionat ca aceasta decizie a fost luata în urma discutiei pe care a avut-o miercuri cu presedintele acestei comisii, senatorul PNL Crin Antonescu.

„Vom reintra în activitatea obisnuita, în sensul în care vom face o analiza a observatiilor venite de la Consiliul Legislativ si a celor venite în urma primei discutii cu Comisia de la Venetia, din iunie, vom asculta si uniunile profesionale care si-au manifestat dorinta sa trimita amendamente – Uniunea Avocatilor, Uniunea Notarilor – si vom adopta, pâna la urma, modificari la anumite texte, iar textul rezultat va fi trimis Comisiei de la Venetia, care ne-a anuntat ca în decembrie ar putea sa îl puna în discutie pentru a prezenta un punct de vedere”, a spus el.

Parlamentarul a mai declarat, ca, dupa obtinerea punctului de vedere al Comisiei de la Venetia, membrii comisiei parlamentare vor trimite textul rezultat Curtii Constitutionale, pentru o prima lectura si primele observatii.

Initial, liderii USL spuneau ca asteapta pâna în luna octombrie punctul de vedere al Comisiei de la Venetia. Ulterior, urmare a amânarii intrarii în legii referendumului care prevede reducerea pragului de prezenta, USL a amânat trimiterea proiectului de revizuire Comisiei de la Venetia, spunând ca vor face acest lucru probabil în cursul anului 2014.

În 21 octombrie, presedintele Comisiei de la Venetia, Gianni Buquicchio, declara pentru MEDIAFAX, ca România trebuie sa trimita acestui for ultima varianta de revizuire a Constitutiei în ianuarie 2014, daca doreste ca aceasta sa poata fi adoptata pe parcursul anului viitor. Eliana Radulescu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie