MDRAP da asigurari ca procesul de descentralizare nu va afecta angajatii

 

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a dat publicitatii miercuri, 13 noiembrie 2013, un comunicat privind dezbaterea publica asupra proiectului Lege privind stabilirea unor masuri de descentralizare a unor competente exercitate de unele ministere si organe de specialitate ale administratiei publice centrale, precum si a unor masuri de reforma privind administratia publica.

ministerul dezvolt.reg.si adm.publica mdrapLa lucrarile organizate de DRAP au participat 15 reprezentanti ai societatilor sindicale si neguvernamentale, iar principalele teme de discutie le-au constituit transferul de competente catre administratia publica locala, modul de finantare a competentelor descentralizate si la influenta procesului asupra personalului ce urmeaza a fi transferat. Cu aceasta ocazie reprezentantii ministerului au oferit asigurari participantilor la dezbateri ca angajatii nu vor fi afectati, iar bugetul pentru institutiile preluate va fi mentionat separat în bugetul pentru anul 2014.

Ministrul Liviu Dragnea si-a reconfirmat pozitia fata de proiect, declarând ca ”ideea de descentralizare nu este noua, se vorbeste despre acest lucru de mai bine de sapte ani, însa mereu apare, în spatiul public, ideea ca România nu este pregatita. Noi credem foarte mult în acest proiect, l-am inclus în calendarul nostru legislativ si în programul de guvernare, asadar nu este o noutate ca sustinem acest proces.” juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie