Magiunul de prune Topoloveni a primit Premiul de Excelenta la gala academicianului Ovidiu Bojor

 

Magiunul de prune Topoloveni a fost recompensat cu Premiul de Excelenta de catre academicianul Ovidiu Bojor în cadrul galei care îi poarta numele, unde sunt premiati specialisti si firme implicate în producerea, comercializarea si promovarea produselor naturale.

Magiun Topoloveni‘Suntem onorati ca un juriu de specialisti, profesori universitari, academicieni a apreciat magiunul de Topoloveni ca un produs excelent. Magiunul din prune, nu cu gust sau arome din prune a primit deja recunoastere europeana, fiind primul si singurul produs din România care a primit Indicatia Geografica Protejata, dar si recunoastere internationala, fiind recompensat cu doua din trei stele Michelin de Institutul pentru Gust si Calitate din Bruxelles. Este o mare onoare sa fim recunoscuti în România, deoarece noi muncim în primul rând pentru consumatorul român, pe care îl tratam cu respect si îi oferim doar produse de calitate. Produsul este recomandat consumului de la vârsta de 6 luni si poate fi inclus chiar si în meniul persoanelor cu diabet, cu recomandarea medicului curant. Având în vedere ca pe 14 noiembrie este Ziua Mondiala a Diabetului urez sanatate multa si viata lunga tuturor celor care sunt afectati de aceasta boala’, a declarat Bibiana Stanciulov, director general si unic actionar al Sonimpex Topoloveni, producatorul magiunului de prune.

Juriul a fost format din Ovidiu Bojor – membru al Academiei de Stiinte Medicale, Corneliu Moldovan – prof.univ.dr Dumitru Constantin – Dulcan, prof.dr Gheorghe Mencinicopschi si Florentina Opris – presedintele Asociatiei ‘Pentru o Viata Sanatoasa’.

Ca o recunoastere a calitatii produsului, Comisia Europeana a aprobat anul acesta doua programe de promovare a magiunul de prune peste hotare. Primul dintre acestea, cu o valoare de 981.000 euro, are în plan promovarea produsului în Elvetia, Norvegia si Federatia Rusa, iar primele actiuni vor avea loc luna aceasta, începând cu 23 noiembrie când magiunul de prune Topoloveni va fi la Târgul Igeho din Basel, Elvetia. Cel de-al doilea proiect pe fonduri europene a fost listat oficial de câteva zile, Sonimpex Topoloveni fiind singurul producator român care va primi bani pentr promovarea principalului sau produs- magiunul de prune – în America de Nord si Orientul Mijlociu, acest proiect având o valoare totala de 544.000 euro.

Sonimpex Topoloveni este singurul producator român care ofera pietei conserve din fructe si legume 100% naturale, fara aditivi alimentari, fara zahar adaugat si fara conservanti.(AS – autor: Mariana Nica, editor: Nicoleta Gherasi), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie