Legea pentru protectia copilului, modificata. Limitele intre exploatare si abuz, mai bine definite

 

Parintii care isi viseaza copii stralucind pe podium, la prezentari de moda, in reclame sau chiar in filme trebuie sa stie ca exista o limita pana la care pot profita de talentul celor mici.

CopiiLegea pentru protectia copilului a fost modificata, astfel incat sa se inlature pericolul exploatarii si abuzului. Iar psihologii spun ca este foarte bine, ca parinte, sa-ti incurajezi copilul, dar nu trebuie sa-l obligi sa-ti satisfaca orgoliul personal sau sa castigi bani de pe urma lui.

La nici doi ani, Rares nu are nici cea mai mica problema sa apara in fata aparatului de fotografiat. A facut fata cu brio unei sesiuni foto de patru ore, pozand in mai multe tinute si a aparut pana acum in doua reviste pentru bebelusi. “Eu sunt o mamica mandra de puiutul meu si bucuroasa ca a aparut in reviste. Avem si un magazin pentru el pe internet”, povesteste mama.

Totusi, pentru a preveni derapajele, parintii care viseaza la o cariera timpurie pentru copiii lor trebuie sa-i anunte, intai, pe asistentii sociali de la protectia copilului. “Prestarea de catre copii a activitatilor remunerate in domeniile cultural, artistic, sportiv, publicitar si de modeling (…) este conditionata de informarea prealabila a serviciului public de asistenta sociala de la domiciliul copilului” spune legea.

„Prestarea de catre copii a activitatilor remunerate in domeniile cultural, artistic, sportiv, publicitar si de modeling (…) este conditionata de informarea prealabila a serviciului public de asistenta sociala de la domiciliul copilului” spune legea.

Parintii unor copii care fac dans sportiv si participa la competitii se arata intrigati de noua lege, care i-ar pune pe drumuri, ca sa le declare autoritatilor ce performante au avut cei mici.

Psihologii spun ca frontiera dintre o cariera a copilului, facuta cu pasiune, si un caz de abuz este foarte subtila.

„Nu trebuie sa faca nimic impins de la spate copilul sa nu mearga cu forta numai daca vrea parintele respectiv”, explica un psiholog din cadrul DGASPC Brasov.

Legea nu are deocamdata normele metodologice publicate, iar cei de la protectia copilului spun ca au in vedere cazurile in care minorii sunt impinsi sa faca o cariera, de catre parintii care ulterior obtin un profit. stirileprotv.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie