Gheorghe Anghel, fostul primar al municipiului Caracal, si alte cinci persoane au fost retinute intr-un dosar de inselaciune

 

Fostul primar al municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, învinuit alaturi de alte 17 persoane de infractiuni economice în urma carora bugetul Primariei Caracal a fost prejudiciat cu aproximativ cinci milioane lei, a fost retinut miercuri seara, pentru 24 de ore, în baza unei ordonante de retinere emise de procurorii DIICOT, au declarat surse judiciare.

diicot1Purtatorul de cuvânt al Inspectoratului Judetean de Politie Olt, Claudia Radu, a precizat ca Gheorghe Anghel a fost dus în arestul IPJ.
În aceeasi cauza au mai fost retinute înca cinci persoane dintre cele învinuite si numarul celor retinuti ar putea creste, în conditiile în care audierile continua.
Procurorii DIICOT efectueaza cercetari privind constituirea unui grup infractional, specializat în înselaciune, delapidare, fals în înscrisuri sub semnatura privata si abuz în serviciu contra intereselor publice în forma calificata, într-un dosar în care sunt învinuite 18 persoane, printre care fostul primar al municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, fosti angajati ai Primariei Caracal, referenti, contabili, casieri, oameni de afaceri din Caracal si Draganesti-Olt.
Grupul ar fi prejudiciat bugetul Primariei Caracal cu aproximativ cinci milioane de lei, în perioada 2005 – 2012.

Învinuitii, dar si alte persoane, martori în dosar, în total 32 de persoane, au fost adusi miercuri, la Slatina, la sediul DIICOT Olt, cu mandate, pentru audieri.

La domiciliile unora dintre învinuiti, în orasele Caracal si Draganesti-Olt, au fost facute miercuri perchezitii.
Conform anchetatorilor, liderii grupului infractional organizat ar fi pus bazele unui mecanism prin care se urmarea fraudarea bugetului Primariei Caracal, prin însusirea unor sume mari de bani în baza unor documente (facturi, chitante) care atestau efectuarea unor lucrari fictive, sau procurarea de materiale necesare în desfasurarea de activitati fictive în cadrul institutiei.
Facturile si chitantele false, în valoare de peste cinci milioane lei, introduse în contabilitatea Primariei Caracal în perioada 2005-2012, aratau achizitionarea unor bunuri si servicii pentru administratia locala, scolile si liceele din localitate. Documentele erau emise de firme din Draganesti-Olt, Caracal si Craiova. Facturile si chitantele false reprezentau achizitii de mobilier stradal – banci, cosuri de gunoi -, tâmplarie termoizolanta, obiecte de papetarie.
Banii erau decontati prin casierie si prin conturile bancare, iar pentru a ascunde frauda, o parte din documentele din arhiva institutiei ar fi fost sustrase.

Gheorghe Anghel a fost primar al municipiului Caracal timp de 28 de ani, dintre care 16 dupa 1989. Ultimul sau mandat de primar s-a încheiat în vara anului 2012.(AS- autor: Cristina Matei, editor: Cristina Tatu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie