O agentie globala de evaluare financiara, va fi lansata in luna noiembrie

 

Agentii de rating din Portugalia, India, Africa de Sud, Malaezia si Brazilia vor lansa în noiembrie o agentie globala de evaluare financiara, despre care afirma ca va fi o alternativa la serviciile Fitch, Standard & Poor’s (S&P) si Moody’s, cele mai mari astfel de companii din lume.

Standard& Poor'sNoua agentie, ARC Ratings, va fi lansata oficial saptamâna urmatoare, ca o companie mixta între CPR (Portugalia), CARE Rating (India), GCR (Africa de Sud), MARC (Malaezia) si SR Rating (Brazilia), potrivit Reuters.

Piata globala a calificativelor pentru credite este dominata de Fitch, S&P si Moody’s, care împreuna detin o cota de 90%. Moody’s si Standard & Poor’s sunt companii americane, în timp ce Fitch are sedii atât la Londra, cât si la New York.

Ratingurile reprezinta o parte esentiala a sistemului financiar, fiind utilizate de investitori pentru a evalua cât de probabil este sa-si primeasca înapoi banii împrumutati. Criza financiara, în care companii cu ratinguri solide s-au prabusit într-un timp scurt, a ridicat semne de întrebare asupra dependentei de Fitch, S&P si Moody’s.

„Lucrând împreuna, agentiile vor furniza calificative noii economii globale multipolare, în concurenta directa cu agentiile din SUA”, a aratat ARC, adaugând ca ratingurile vor fi ghidate de „o abordare din mai multe perspective si de expertiza locala”.

Agentia este înregistrata la autoritatea europeana pentru pietele financiare. Marius Oncu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie