Acordarea ajutoarelor de minimis pentru investitiile realizate de IMM – HG nr. 848/2013

 

Hotararea Guvernului nr. 848/2013 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 274/2013 privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investitiile realizate de intreprinderile mici si mijlocii a fost publicata Monitorul Oficial, Partea I, nr. 689 din 11 noiembrie 2013.

investitieIn temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata,

Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
Articol unic. – Hotararea Guvernului nr. 274/2013 privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investitiile realizate de intreprinderile mici si mijlocii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 305 din 28 mai 2013, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. Articolul 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins: „Art. 2. – Ajutorul de minimis se acorda IMM-urilor, cu respectarea prevederilor prezentei hotarari si a Regulamentului, prin alocari de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Economiei prin Departamentul pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism, sub forma de sume nerambursabile, in procent de 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aprobate spre finantare, pe o perioada de 2 ani fiscali consecutivi, in limita creditelor bugetare aprobate, in limita echivalentului in lei al valorii maxime de 100.000 euro.”
2. La articolul 4, literele b), f) si h) se modifica si vor avea urmatorul cuprins: „b) au cel putin un an calendaristic de la infiintare la data completarii on-line a formularului de inscriere si codul CAEN pentru care solicita finantare este autorizat, in conditiile legii, cu cel putin 3 luni inaintea datei completarii on-line a formularului de inscriere;…………………………………………………………………………………….
f) prezinta un angajament ferm privind mentinerea locurilor de munca existente la data inregistrarii cererii de acord pentru finantare, precum si crearea pana la finalizarea investitiei si mentinerea, pe o perioada de minimum 3 ani de la finalizarea investitiei, a locurilor de munca pentru persoane care nu au avut contract individual de munca in ultimele 3 luni;…………………………………………………………………………………..
h) nu se afla in stare de dizolvare, reorganizare judiciara, lichidare, executare silita, inchidere operationala, insolventa, faliment sau suspendare temporara a activitatii;”.
3. La articolul 4, litera e) se abroga.
4. La articolul 7, dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmatorul cuprins: „(2) Raportarea si monitorizarea ajutoarelor acordate in baza prezentei scheme se fac in conformitate cu legislatia Uniunii Europene, respectiv cu Regulamentul.”
5. La articolul 9, alineatul (4) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „(4) Numarul minim estimat de IMM-uri beneficiare de ajutor de minimis este 1.111.”
6. In anexa, la articolul 1, litera j) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „j) plan de investitii – document care cuprinde informatii privind investitia, evidentierea cheltuielilor eligibile si neeligibile, graficul de efectuare a activitatilor, evolutia situatiei financiare in perioada implementarii si in urmatorii 3 ani de la finalizarea investitiei, calendarul crearii locurilor de munca si din care rezulta viabilitatea si eficienta economica a intreprinderii solicitante in urmatorii 3 ani de la finalizarea investitiei;”.
7. In anexa, la articolul 3, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „(1) Pentru a beneficia de ajutor de minimis, intreprinderea solicitanta trebuie sa obtina un acord pentru finantare din partea oficiului teritorial pentru intreprinderi mici si mijlocii si cooperatie, denumit in continuare OTIMMC, din raza teritoriala in care se afla sediul social al intreprinderii solicitante.”

Citeste mai departe pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie