Proiect de 1 milion de euro sistat de ministrul Mediului, pentru nereguli constatate

 

Ministrul Mediului, Rovana Plumb a decis oprirea finantarii unui depozit de deseuri periculoase si suspendarea activitatii firmei Tehnomedica SRL care derula proiectul în judetul Neamt cu fonduri de la Administratia Fondului de Mediu (AFM).

rovana plumbDecizia a fost luata în urma unor sesizari din partea Garzii Nationale de Mediu, urmate de un control în teren efectuat de ministrul Rovana Plumb.

‘Proiectul are o valoare de un milion de euro iar pâna acum de la AFM s-au decontat 500.000 de euro. Din punctul nostru de vedere ar trebui recuperati, pentru ca proiectul nu a fost respectat din punctul de vedere al conditionalitatilor. Nu s-au respectat nici masurile dispuse prin acordul de mediu. (…) Aici este vorba de un depozit de deseuri periculoase si care nu respecta deloc criteriile tehnice stabilite prin acordul de mediu. În afara de asta, consider ca banii primiti ca fonduri nerambursabile, 500.000 de euro, trebuie returnati. Vom suspenda activitatea depozitului si vom dispune oprirea finantarii’, a declarat ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice.

Rovana Plumb a adaugat ca, potrivit acordului de mediu, finantarea era pentru un depozit de 25.000 metri patrati, dar în realitate este doar la jumatate, iar dintre cele sase celule au fost construite doar doua.

Ministrul Mediului a mentionat ca odata cu sistarea lucrarilor si a finantarii va fi declansata si o ancheta administrativa pentru a stabili cum s-au facut decontarile pe acest proiect.

Rovana Plumb a decis sa inspecteze si o alta societate care deruleaza un proiect similar în comuna Savinesti, urmând ca la final sa sustina o conferinta de presa. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie