Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, vrea o o analiza la nivel national a dosarelor in pericol de a se prescrie

 

Procurorul general al României, Tiberiu Nitu, a declarat luni ca a dispus efectuarea unei analize la nivelul national în legatura cu dosarele în care exista riscul prescrierii faptelor, în contextul intrarii în vigoare la începutul anului 2014 a noului Cod penal.

tiberiu nitu„Am cerut o analiza la nivel national. Urmeaza sa centralizam datele si sa le vedem. Procurorii cauta sa solutioneze dosarele, astfel încât sa nu avem foarte multe dosare pentr care sa se împlineasca termenele de prescriptie”, a spus Nitu, prezent la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Declaratia vine dupa ce procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a afirmat recent ca intrarea în vigoare a noului Cod penal ar putea duce la prescrierea a 20 de dosare de coruptie.

Tot luni, Tiberiu Nitu a fost întrebat de ce structura centrala a Parchetului General nu a preluat ancheta accidentului mortal produs de vicepresedintele Consiliului Judetean Olt, Marius Oprescu, existând suspiciunea ca acesta are o influenta la nivel local.

Procurorul general a raspuns ca la nivelul Parchetului General s-a apreciat ca ancheta poate fi facuta de procurorii din Slatina si ca aceasta suspiciune nu s-a conturat în acest caz.(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie