Joaca Guvernului de-a gerul polar: Bani din Fondul de rezerva, directionati catre primarii pentru valul de frig polar care nu e confirmat de ANMH

 

Pentru a justifica alocarea unor sume considerabile de la rezerva Guvernului catre primarii, Ministerul Finantelor a inventat un val de frig polar care ar urma sa loveasca România curând. Asta cu toate ca meteorologii au anuntat pentru aceasta iarna temperaturi normale, ba chiar usor peste media multianuala.

ger frigCând toata lumea vorbea despre o toamna în limitele normalitatii, si chiar cu ceva grade în plus fata de alti ani, ieri a cazut fulgerator informatia guvernamentala: vine un val de ger arctic, anormal pentru aceasta perioada, si trebuie alocati bani, de urgenta, de la Fondul de rezerva al Guvernului catre primarii! Toata lumea a sarit la gâtul meteorologilor, de ce nu au anuntat din timp? Acestia au raspuns, uluiti, ca… nu vine nici un ger!

Premierul Ponta nu stia nimic

Întâmplator, Victor Ponta tocmai tinea o conferinta de presa, în cadrul careia a fost întrebat, desigur, ce e cu gerul teribil care ameninta România. Premierul a raspuns printr-o întrebare: “Care ger?”. Enigma a fost descifrata pâna la urma: Daniel Chitoiu, seful Finantelor, a pregatit o ordonanta de urgenta prin care sa fie transferate fonduri de la rezerva bugetara a Guvernului catre bugetele primariilor din toata tara. Si cum toate actele legislative trebuie sa fie însotite de o nota de fundamentare, finantistii au explicat în aceasta nota de ce se face transferul de bani: “Potrivit prognozei meteorologice, va exista un proces de transfer al maselor de aer arctic în Europa, rezultând geruri anormale pentru perioada urmatoare, ceea ce va determina cresterea consumului de energie electrica si termica pe perioada sezonului rece”. Adica, vor da bani primariilor ca sa nu moara lumea de frig.

Prognoza meteo le dezminte!

În urmatoarele saptamâni si luni, temperatura se va încadra în normal, pe alocuri fiind chiar un pic mai ridicata decât media multianuala, arata prognoza meteorologilor pentru aceasta iarna, care poate fi consultata pe site- ul INMH. Deci, nu vine Glaciatiunea! Dar în 2014 vin, desigur, alegerile europarlamentare si prezidentiale, iar “Mos Gerila” guvernamental trebuie sa se asigure ca alegatorii vor avea caldura cu duiumul, ca sa nu mearga la vot suparati… libertatea.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie