Din 2016, documentele pentru accesarea banilor europeni, se vor depune numai in format electronic

 

Documentele privind accesarea fondurilor europene vor fi depuse, din 2016, exclusiv în format electronic, pentru reducerea birocratiei, a anuntat, marti, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

acte in dosar vs folder‘Din 2016 nu vor mai fi primite documente pe hârtie. Nu se mai primesc documente pe hârtie în relatia dintre stat si beneficiari. Vor fi folosite numai documente în format electronic. Trebuie sa facem totul ca beneficiarii sa nu mai simta nici o povara. Vrem un sistem cât mai simplificat, cu reguli cât mai simple, dar foarte clare’, a spus Eugen Teodorovici, într-o conferinta pe tema absorbtiei fondurilor europene.

Acesta considera ca anul 2014 va fi un an cu un mare risc de a fi pierdute mari sume din bani europeni.

‘Riscul de anul viitor va fi enorm. Vrem o implicare totala, pentru ca va fi foarte complicat. Este un risc enorm sa se piarda bani, pentru ca sunt sume foarte mari care trebuie atrase. Este vorba, între altele, de 2,2 miliarde euro la proiectele pe resurse umane, doua miliarde la proiectele de mediu, doua miliarde de euro pe alte programe’, a precizat Teodorovici.

Valoarea fondurilor structurale si de coeziune returnate României se ridica la peste 4,8 miliarde de euro, echivalentul a peste 25% din totalul fondurilor structurale si de coeziune alocate. În acelasi timp, valoarea sumelor solicitate Comisiei Europene pentru a fi rambursate României se ridica la peste 5 miliarde de euro, la data de 7 noiembrie, rata de absorbtie curenta depasind nivelul de 26%. (A-AS autor George Andrei, editor: Mariana Nica), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie