Ministerul Sanatatii penalizeaza lipsa de performanta. Trei manageri de spitale si-au pierdut functiile din cauza datoriilor acumulate

 

Lipsa de performanta din sistemul sanitar a început sa fie penalizata de Ministerul Sanatatii. Trei manageri de spitale si-au pierdut functiile din cauza datoriilor acumulate de unitatile medicale pe care le conduceau. Alti doi sefi de spital sunt monitorizati de Ministerul Sanatatii, din acelasi motiv. Este, de altfel, o urmare a deciziei ministerului potrivit careia, daca spitalele acumuleaza datorii timp de trei luni la rând, managerul va fi demis.

spital coridorÎn urma analizelor si evaluarilor trimestriale ale managerilor unitatilor sanitare cu paturi din subordinea Ministerului Sanatati, cinci dintre acestia au înregistrat arierate, timp de trei luni consecutiv: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj, Spitalul CFR Constanta, Spitalul Clinic CF Iasi, Spitalul de Urgenta Sf. Pantelimon Focsani si Spitalul Comunal Vidra.

În urma acestei analize, ministrul Sanatatii a semnat ordinul de demitere a managerului Spitalului de Urgenta Sf. Pantelimon Focsani, ca urmare a înregistrarii de datorii catre furnizorii de bunuri si servicii timp de trei luni consecutiv, potrivit ministerului.

Managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj si-a depus demisia din luna august 2013, spitalul fiind condus de un manager interimar pâna în luna octombrie 2013. De asemenea, managerul Spitalului Comunal Vidra si-a depus demisia.

În prezent se afla în procedura de reevaluare managerii de la Spitalul CFR Constanta si Spitalul Clinic CF Iasi, ale caror arierate au fost reesalonate, potrivit ministerului. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie