Drum judetean inaugurat la Hunedoara

 

Un drum judetean în lungime de 30,2 kilometri, care face legatura între localitatile hunedorene Toplita si Lunca Cernii, a fost inaugurat, sâmbata, de ministrul Transporturilor, Ramona Manescu si de ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, investitia fiind de peste 105 milioane de lei, fonduri europene.

sosea de centuraDrumul Judetean 687 D, în lungime de 30,2 kilometri, care face legatura între localitatile hunedorene Toplita si Lunca Cernii, în Tinutul Padurenilor, a fost inaugurat oficial sâmbata.

Lucrarile au costat peste 105 milioane de lei si s-au încheiat dupa un an, cota de cofinantare ce a revenit Consiliului Judetean Hunedoara fiind de doua procente.

La eveniment au fost prezenti ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, dar si reprezentanti ai autoritatilor judetene si locale.

„Este cea mai mare investitie realizata în infrastructura de drumuri din judetul Hunedoara, de peste 105 milioane de lei. Am realizat kilometrul de drum cu 1,7 milioane de lei, în ideea în care au fost lucrari de amploare si s-a lucrat în stânca”, a declarat, la inaugurare, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot.

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a afirmat ca drumul este important pentru deschiderea si dezvoltarea Tinutului Padurenilor.

„Consideram ca aceasta cale de acces este o deschidere pentru comunitatile din Tinutul Padurenilor, care erau izolate. Era nefiresc ca în aceasta perioada, în care construim minuni ale tehnicii, sa nu avem drumuri. Tine de civilizatie, de lucruri foarte simple si foarte normale, pe care toti oamenii trebuie sa le aiba, indiferent ca locuiesc la oras sau la sat”, a mai spus ministrul Transporturilor.

La rândul sau, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a adaugat ca reabilitarea drumului poate contribui la dezvoltarea turistica a zonei.

„E pacat ca un potential turistic atât de mare, cum îl are acesta zona, sa nu fie valorificat. Acum se pune accent pe frumusetea locurilor si pe neatingerea lor de efectele negative ale civilizatiei. Asa ca, eu sper ca oamenii sa înceapa sa vina sa vada frumusetile naturale asa cum sunt ele, fara nimic artificial”, a mai declarat Mariana Câmpeanu.

Judetul Hunedoara detine cea mai lunga retea de drumuri judetene din tara, acestea totalizând peste 1.600 de kilometri, iar DJ 687 D este cel de-al treilea finalizat de Consiliului Judetean Hunedoara cu ajutorul unor fonduri nerambursabile câstigate de la Uniunea Europeana. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie