Membrii Colegiului Farmacistilor din Romania vor plati o cotizatie de 300 de lei, incepand cu 1 ianuarie 2014

 

Incepand cu data de 1 ianuarie 2014, membrii Colegiului Farmacistilor din Romania (CFR) trebuie sa achite o cotizatie anuala in cuantum de 300 lei, conform unei decizii a Consiliului national al acestui Colegiu.

colegiul farmacistilor din romaniaDecizia Colegiul Farmacistilor din Romania nr 2/2013 pentru modificarea Deciziei Consiliului national al Colegiului Farmacistilor din Romania nr. 3/2008 privind aprobarea cuantumului cotizatiei de membru al Colegiului Farmacistilor din Romania si stabilirea procedurii de incasare a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 685 din 7 noiembrie 2013. Aceasta decizie urmeaza sa intre in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2014.

Conform acestei decizii, membrii Colegiului Farmacistilor care exercita profesia de farmacist sau care ocupa o functie in baza calitatii de farmacist au obligatia de a achita cotizatia anuala in cuantum de 300 lei.

Din 2009 pana in acest an, inclusiv, valoarea cotizatiei a fost de 400 de lei pentru sefii de farmacii sau de depozit si de 200 lei pentru farmacistii angajati cu contract de munca sau alta forma legala, inclusiv cei angajati la unitatile bugetare si care nu ocupa o functie de conducere.

Atentie! Noua decizie a CN a CFR nu modifica restul cotizatiilor pe care le au de platit farmacistii, precum si celelalte obligatii ale acestora.

Sunt obligati sa plateasca cotizatia de membru al CFR farmacistii care sunt cetatenii romani si cetatenii unui stat membru al Uniunii Europene, ai unui stat apartinand Spatiului Economic European sau ai Confederatiei Elvetiene, stabiliti in unul dintre aceste state, care au solicitat si au obtinut, in conditiile legii, calitatea de membru al Colegiului Farmacistilor din Romania.

Potrivit legislatiei, aceasta cotizatie se plateste anual, pana cel mai tarziu pe data de 30 a lunii ianuarie, iar pentru cele platite ulterior acestei date, se datoreaza penalitatile de 0,1% pe zi de intarziere din suma datorata.

Neplata cotizatiei si a penalitatilor datorate CFR pe o perioada de 3 luni si dupa atentionarea scrisa se sanctioneaza cu suspendarea calitatii de membru al colegiului pana la plata cotizatiei datorate si a penalitatilor aferente.

Farmacistii care achita cotizatii reduse sau nu le platesc deloc

Potrivit Deciziei nr. 3/2008 al C.N al C.F.R., ale carei dispozitii raman in vigoare pentru urmatoarele situatii, sunt obligati la plata unei cotizatii:

  • in valoare de 5 lei pe an, farmacistii care au dobandit dreptul de libera practica, dar care nu desfasoara inca activitate in baza diplomei;
  • in cuantum de 5 lei, lunar, farmacistii pensionari care nu mai exercita activitati profesionale si doresc sa isi pastreze calitatea de membru al CFR.

De asemenea, urmatoarele tipuri de farmacisti sunt scutite de la plata cotizatiei:

  • care au solicitat suspendarea calitatii de membru al Colegiului Farmacistilor din Romania, pe durata suspendarii;
  • carora li s-a aplicat sanctiunea de suspendare a calitatii de membru, pe perioada suspendarii;
  • care au statutul de veteran de razboi;
  • care sunt detinuti sau internati din motive politice, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare.

In plus, nu trebuie sa achite cotizatiei farmacistii cetateni ai unui stat membru al UE, ai unui stat apartinand Spatiului Economic European sau ai Confederatiei Elvetiene, stabiliti in unul dintre aceste state, care presteaza temporar servicii farmaceutice pe teritoriul Romaniei. Alina Botezatu, avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie