Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea preventiva a Izabellei Majeczki, prim-procuror la Parchetul din Gheorgheni

 

Curtea de Apel Bucuresti a decis vineri arestarea preventiva pentru 29 de zile a Izabellei Majeczki, prim-procurorul Parchetului de pe lânga Judecatoria Gheorgheni, judetul Harghita, care a fost retinuta joi de procurorii Directie Nationale Anticoruptie (DNA).

ciocan si catuseDecizia poate fi atacata cu recurs la Înalta Curte de Casatie si Justitie (ÎCCJ).

Potrivit unui comunicat al DNA, fata de Izabella Majeczki s-a dispus începerea urmaririi penale sub aspectul a doua infractiuni de luare de mita si instigare la fals în înscrisuri sub semnatura privata.

În cauza, procurorii DNA au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) autorizarea efectuarii unor perchezitii.

CSM a avizat efectuarea perchezitiilor, având în vedere ca procurorul în cauza este suspectat în legatura cu infractiuni de coruptie constând în primire de bani si bunuri pentru solutionarea dosarelor aflate pe rolul parchetului, în favoarea unor persoane cercetate pentru infractiuni de violenta si contra avutului privat.

La actiune, procurorii DNA au fost sprijiniti de angajati ai Jandarmeriei si de ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie (DGA).

În cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informatii. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie