Victor Ponta: Modificarile Legii invatamantului ar putea fi adoptate prin ordonanta

 

Premierul Victor Ponta a declarat vineri ca, în cazul în care presedintele Traian Basescu va continua sa blocheze proiectele de lege, modificarile aduse Legii învatamântului vor fi facute prin ordonanta.

victor pontaPremierul a adaugat ca îsi asuma aceasta decizie politica, sustinând ca este greu de înteles blocarea unor legi dupa ce sunt adoptate de catre Guvern.

„Este foarte clar ca acele modificari de lege de care are nevoie sistemul de educatie vor fi sabotate de presedintele Traian Basescu, nu va promulga legi, vor fi de 5-7 ori la Curtea Constitutionala. (…) Sunt absolut de acord sa adoptam modificarile cele mai importante, dupa ce le discutam cu specialisti, cu sindicate, pe calea ordonantei, pentru ca este clar ca proiectele de lege vor fi blocate de Traian Basescu. (…) Nu mai stam dupa blocaje. Un an este putin, dar este lung pentru sistemul de educatie”, a declarat premierul, în cadrul Atelierului de educatie al Partidului Social Democrat.

El a spus ca seful statului îsi asuma în acest fel raspunderea politica în cazul blocajelor legislative, având înca un an de mandat la Cotroceni.

Presedintele PSD a reiterat faptul ca Guvernul sau va reîntregi salariile profesorilor taiate de Guvernul Boc, completând ca a solicitat Comisiei Europene ca 350 milioane de euro, bani europeni, sa fie transferati pentru reabilitarea scolilor.

Seful Executivului a acceptat ca o mare parte din revendicarile sindicale sunt corecte si a aratat ca le-a cerut ministrilor sa aiba o atitudine diferita fata de cea adoptata de predecesorii lor în relatia cu partenerii sociali.

Victor Ponta a subliniat ca Guvernul are toata bunavointa fata de profesori, dar a remarcat ca „sunt si câteva lucruri” pe care nu are cum sa le rezolve, în conditiile în care Traian Basescu risca sa blocheze proiecte de lege ale Guvernului. (A, AS – operator: Angela Capdefier, autor: Catalina Matei, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie