Autocarul – Cel mai ieftin mijloc de transport in Romania. Vezi analiza preturilor la transportul cu trenul, autocarul, avionul sau masina personala

 

Cea mai ieftina alternativa de transport pentru o singura persoana este autocarul, fiind în toate cazurile mai ieftin decât calatoria cu trenul, cu masina personala sau cu avionul, conform calculelor ZF.

autocarZiarul Financiar a calculat costurile la care se ridica o calatorie între Bucuresti si  cele mai importante orase din tara pe fiecare din cele patru mari alternative de transport disponibile: trenul, masina personala, autocarul si avionul.

Avionul devine rentabil în conditiile în care o persoana trebuie sa ajunga rapid la destinatie, o calatorie Bucuresti – Baia Mare fiind efectuata în mai putin de o ora si jumatate, mai rapid cu sase ore si jumatate decât masina personala si cu 11 ore decât cu autocarul sau cu trenul.

Lucrurile se schimba daca luam în calcul costurile pentru mai multe persoane, atunci, asa cum este normal, masina personala devenind cea mai rentabila varianta. Daca o familie de patru membri alege sa calatoreasca, spre exemplu, catre Brasov, cu trenul costurile se vor ridica la 200 de lei, cu autocarul la 140 de lei, iar cu masina personala la putin peste 60 de lei.

Vezi tabelul comparator pe zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie