65 de tone de carne de pui, retrase din magazine

 

Infectarea cu salmonella s-a produs in depozitele Avicola Calarasi – asta au declarat autoritatile sanitar-veterinare, dupa ce au facut verificari in 18 judete din tara si au retras in total 65 de tone de carne de pui.

carne de curcanAutoritatile au descoperit salmonella periculoasa pentru om in doua depozite din Bucuresti, dar sustin au sechestrat toata marfa si ca sanatatea consumatorilor nu este pusa in pericol.

Peste 65 de tone de carne de la Avicola Calarasi retrase din magazine

Peste 65 de tone de carne de la Avicola Calarasi au fost retrase de la vanzare incepand din 30 octombrie, iar 22,4 tone au fost distruse, a spus, miercuri, presedintele ANSVSA Vladimir Manastireanu, precizand ca nu exista motive de ingrijorare pentru sanatatea populatiei.

Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a declarat, miercuri, intr-o conferinta, ca au fost verificate, din 30 octombrie, produsele Avicola Calarasi din mai multe lanturi de magazine. Din lantul de magazine „care a aparut in informarea de presa” (Selgros, n.r.), au fost retrase 55,7 tone de carne, din care 22 de tone au fost distruse „ca urmare a solicitarii operatorului din motive de marketing”, a spus Manastireanu.

In celelate magazine, a fost identificat un numar de 10 tone de carne de la Avicola Calarasi, din care au fost retrase de la vanzare 5,4 tone, iar 400 de kilograme au fost distruse. Din probele prelevate, au fost finalizate 14, doua fiind pozitive pentru salmonella.

„Toate datele converg spre faptul ca problema este la manipulare, depozitare si igiena personala. Omul este purtator de salmonella”, a spus Manastireanu.

Cele doua loturi din care au fost prelevate probele pozitive proveneau din doua depozite ale Selgros din Bucuresti. Alte 22 de probe, prelevate de la Brasov, Cluj, Suceava si Prahova, sunt la laborator, a mai spus Manastireanu.

Citeste mai departe pe stirileprotv.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie