Trei SIF-uri detin 65% din Biofarm
La aproape doua saptamâni dupa ce peste 50% din Biofarm a ajuns în posesia SIF Banat Crisana si a SIF Muntenia, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) înca mai analizeaza daca sa le oblige, sau nu, sa faca oferta publica obligatorie de preluare a uneia dintre marile companii farmaceutice românesti.
SIF Muntenia este administrata de o firma a SIF Banat Crisana si SIF Moldova. ASF nu stie ce sa faca, potrivit raspunsului dat la întrebarile ECONOMICA.NET.
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) are din nou probleme de interpretare a reglementarilor privind actiunile concertate la o companie si oferta obligatorie de preluare a acesteia.
Trei Societati de Investitii Financiare (SIF) detin împreuna 65% din actiunile uneia dintre cele mai mari companii românesti de medicamente, Biofarm Bucuresti (BIO), evaluata la peste 303 milioane de lei la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
Legea spune ca atunci când un actionar sau un grup de investitori detin împreuna peste 33% din actiunile unei companii, acestia trebuie sa deruleze o oferta publica obligatorie de preluare.
SIF Muntenia (SIF4), care are 27,8 % din actiunile BIO, este administrata de Muntenia Invest, o firma a carei proprietate este impartita între SIF Banat Crisana (SIF1) si SIF Moldova (SIF2).
SIF1 are la rândul sau 21,3%, iar SIF2 are 13,2% din actiunile BIO, potrivit celor mai recente raportari.
„Situa?ia existenta la S.C. BIOFARM S.A. se afla în analiza ASF, fiind demarate opera?iunile specifice. Autoritatea de Supraveghere Financiara va comunica rezultatul analizei la momentul finalizarii ei“, raspunde Autoritatea la întrebarile ECONOMICA.NET.
Raspunsul ASF a fost dat la mai bine de o saptamâna dupa ce SIF Muntenia (SIF4) raporta achizitia a 350 de milioane de actiuni BIO, operatiune de care ASF spune ca „a luat act“.
Citeste articolul integral pe economica.net
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!