Iustin Paraschiv si Nicolae Badalau, audiati la DNA

 

Unul dintre cei implicati în evaziunea cu carne de pui este cel mai tânar milionar român, Iustin Paraschiv. El a fost audiat azi la DNA, aproape trei ore, în dosarul privind evaziunea fiscala de 50 de milioane de euro.

dnaPatronul CARMISTIN este suspectat ca ar fi prejudiciat statul cu 12 milioane de euro, prin tranzactii fictive cu carne, derulate prin firmele sale. Tot în dosarul „mafia carnii” a dat declaratii în fata procurorilor anticoruptie si senatorul Nicolae Badalau, urmarit penal pentru trafic de influenta.

„Domnul Badalau a raspuns tuturor învinuirilor care i-au fost aduse, este vorba despre trafic de influenta si de primirea unor cantitati de produse alimentare. Domnul senator a depus si documente care demonstreaza ca nu a avut nicio implicare în pretinsele acuzatii de trafic de influenta si primirea necuvenita a unor produse alimentare”, a precizat avocatul senatorului Badalau, la iesirea de la audieri.

Un lant de hypermarketuri a fost aprovizionat cu zeci de tone de carne de pui alterata si adusa în pachete în care erau si „excremente de rozatoare”. Firma care a furnizat carnea este una dintre cele care fac parte din reteaua ce a provocat evaziunea fiscala de 50 de milioane de euro. Procurorii au descoperit ca Avicola Calarasi SA livra carne stricata.

Carnea infestata provine de la un mare producator, Avicola Calarasi, dar si de la Avicola Tartasesti, Mihailesti si Agroli Group, iar patronii acestor firme stiau de neregulile din punct de vedere sanitar-veterinar.

Ancheta DNA vizeaza aproape o suta de firme, iar cercetarile au început dupa ce, în 2012, au fost transmise noua sesizari de suspiciune de evaziune fiscala si spalare de bani.

60 de persoane sunt implicate în acest caz. Nu toti membrii se cunosteau între ei pentru a se asigura capii retelei ca nu se poate ajunge la cei care îi coordonau.

Senatorul Niculae Badalau ar fi intervenit pentru patronul Avicola Crevedia pe lânga prefectura Giurgiu si pe lânga seful APIA.

În schimb, acesta a primit câteva zeci de kilograme de pulpe, piept si ficat de pui pe care le-a folosit în restaurantul familiei, la organizarea unui eveniment. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie