Inspectorii antifrauda vor utiliza sigilii personalizate – Ordinul ANAF nr. 3449/2013

 

Inspectorii antifrauda vor utiliza sigilii personalizate pentru a-si desfasura activitatea, se arata intr-un ordin al ANAF care a intrat marti in vigoare. Acestea vor avea inscrise niste elemente distincte si vor fi eliberate pe baza unei evidente.

sigilii personalizate inspectori antifraudaIn exercitarea atributiilor de serviciu, inspectorii antifrauda au dreptul sa verifice legalitatea activitatilor desfasurate, existenta si autenticitatea  documentelor justificative in activitatile de productie si prestari de servicii ori pe timpul transportului, depozitarii si comercializarii bunurilor si sa aplice sigilii pentru asigurarea integritatii bunurilor, se arata in OUG nr. 74/2013 privind unele masuri pentru imbunatatirea si reorganizarea activitatii ANAF.

Sigiliile sunt metalice, de unica folosinta si inseriate, se precizeaza in HG nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea ANAF.

Pentru aprobarea modelului sigiliilor, Fiscul a emis Ordinul nr. 3449/2013, care a fost  publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 678, din 5 noiembrie 2013 si care a intrat in vigoare la data publicarii. Potrivit documentului, inspectorii antifrauda vor utiliza sigilii personalizate pentru desfasurarea activitatii.

Aceste sigilii vor fi inseriate si vor purta in mod obligatoriu stema Romaniei,

Eliberarea si utilizarea sigiliilor vor fi consemntate intr-o evidenta nominala condusa la nivelul conducatorului activitatii de antifrauda fiscala.

In acelasi timp, eliberarea sigiliilor se va face din dispozitia inspectorului general antifrauda fiscala.

Conform actului normativ recent intrat in vigoare, in urma desigilarii, sigiliile utilizate vor fi retinute de organele de antifrauda fiscala, pentru predarea organului emitent pentru operare in evidenta nominala.

In schimb, sigiliile neutilizate vor fi predate de personalul structurii antifrauda fiscala.

Pierderea sau furtul sigiliului trebuie publicata in presa si de asemenea trebuie anuntata directia emitenta in termen de 48 de ore.

Personalul care isi inceteaza activitatea de antifrauda fiscala prin transfer, demisie, promovare temporara sau alte modalitati prevazute de reglementarile legale in vigoare va preda sigiliile neutilizate la organul care le-a eliberat, se arata in ordinul Fiscului. Elena Voinea, avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie