Grupul Garanti Romania si-a dublat profitul in primele noua luni

 

Grupul Garanti România a înregistrat un profit net consolidat de 26,3 milioane de euro în primele noua luni din 2013, mai mult decât dublu fata de perioada similara a anului trecut. Doar în trimestrul III, profitul Garanti s-a cifrat la 6,5 milioane euro.

garanti bankVeniturile nete consolidate ale Grupului au urcat la 91,4 milioane de euro. La finele lunii septembrie 2013, totalul activelor se ridica la 1,843 miliarde de euro.

Grupul si-a mentinut trendul ascendent, astfel încât toate cele patru companii din cadrul Garanti au înregistrat profit. GarantiBank a avut un profit net de 21,5 milioane de euro în primele noua luni din 2013, de trei ori mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, Garanti Credite de Consum – 1,7 milioane de euro, Garanti Leasing – 2,3 milioane de euro si Garanti Credite Ipotecare – 0,8 milioane de euro profit net.

Rezultatele pozitive s-au datorat eforturilor întregului Grup de a oferi produse si servicii competitive, de a le diversifica astfel încât sa fie utile pentru toate segmentele din piata si de a le personaliza, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor reale ale clientilor.

“Anul 2013 a fost deosebit de important pentru noi, întrucât Grupul Garanti România sarbatoreste 15 ani de existenta pe piata româneasca. Cu totii suntem mândri ca am crescut de la an la an pe toate planurile, dovedind astfel ca avem o companie sustenabila si putem sa sustinem o dezvoltare sanatoasa si durabila. Am adus pe piata din România produse si servicii prin care ne dorim sa îmbunatatim experienta clientilor nostri cu domeniul bancar: dobânzi mai bune pentru credite si depozite, precum si canale alternative de distributie rapide si eficiente.”, a declarat Ufuk Tandogan, CEO Grup Garanti România.

Dintre serviciile innovative lansate de Garanti, se pot putem enumera serviciul de internet banking – Garanti Online si SEQR, cea mai rapida, sigura si simpla solutie de plata cu telefonul mobil de pe piata

“Performantele Grupului în 2013 au reprezentat, pâna acum, o crestere sustinuta si ne mentinem obiectivele de profitabilitate pentru urmatoarea perioada, cu rezultate pozitive pe toate segmentele de business – retail, IMM si corporate. Strategia GarantiBank de a oferi finantare, atât pe termen scurt, cât si pe termen lung pentru segmentele retail, IMM si corporate demonstreaza implicarea bancii în sustinerea dezvoltarii sustenabile a economiei, precum si dorinta de a aduce un plus de valoare tuturor partilor interesate”, a adaugat Ufuk Tandogan.

În acest moment, GarantiBank este prezenta la nivel national prin 78 de agentii si prin intemediul canalelor alternative de distributie. Numarul bancomatelor BancoSmart a urcat la 262, fiind cea mai extinsa retea nationala de ATM-uri inteligente. Numarul de POS-uri este de 7.866, iar cel de carduri de 230.000. capital.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie