Cererea procurorilor de interzicere a parasirii tarii pentru Sorin Alexandrescu, respinsa de CAB

 

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a respins ca nefondata cererea procurorilor anticoruptie de impunere a masurii interdictiei de a parasi tara pentru directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, în dosarul privind santajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Curtea de Apel BucurestiProcurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au cerut, la termenul de marti, impunerea masurii de interzicere a parasirii tarii pentru Sorin Alexandrescu, dupa ce el a mai avut aceasta masura în cursul urmaririi penale, însa nu i-a mai fost prelungita.

Avocatul lui Alexandrescu a declarat marti ca nu are de ce sa se ia din nou aceasta masura, întrucât nu au aparut probe noi sau motive care sa duca la aceasta restrictie, mai ales ca Sorin Alexandrescu s-a si prezentat la primul termen al procesului.

Directorul general al Antena TV Group a fost prezent marti la primul termen al procesului în care a fost trimis în judecata, alaturi de presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, si fiica acestuia, Camelia Voiculescu, în dosarul privind santajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Instanta a amânat procesul pentru data de 3 decembrie, pentru ca inculpatii sa poata sa-si angajeze avocati.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, si Dan Voiculescu au fost trimisi în judecata pe 1 octombrie în dosarul privind santajarea administratorului firmei RCS&RDS Ioan Bendei.

În acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei fostul presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala Serban Pop, Camelia Voiculescu, asociat si administrator al societatilor Antena TV Group, Antena 3 si Intact Production, care este si singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum si firmele Antena TV Group, Antena 3 si Intact Publishing.

Ei sunt acuzati în legatura cu folosirea institutiilor media (televiziuni, publicatii on line si scrise) pentru santaj cu scopul obtinerii de foloase materiale ilicite însemnate.

Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu si persoanele juridice Antena Tv Group si Intact Publishing sunt acuzate de santaj, Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, George Daniel Matiescu si SC Antena 3, de complicitate la santaj, iar fostul sef ANAF, în functie la data faptelor, Serban Pop, de folosire în orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

În rechizitoriu, procurorii au retinut ca, în perioada 16 aprilie – 21 mai, Alexandrescu a exercitat în mod repetat si gradual acte de constrângere asupra unui actionar al unei societati comerciale (parte vatamata) amenintându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel încât sa îl determine sa urmeze conduita impusa de inculpat. AGERPRES (AS – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie