Noua strategie de privatizare a CFR Marfa, trebuie avizata de CSAT

 

Guvernul va elabora o noua strategie de privatizare a societatii CFR Marfa, care va trebui avizata de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii /CSAT/, a declarat luni, la Palatul Victoria, ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu.

CFRÎntrebat de jurnalisti daca noua strategie va fi realizata în colaborare cu Administratia Prezidentiala, oficialul MFP a afirmat ca elaborarea strategiei de privatizare a CFR Marfa este ,,atributia Guvernului’.

Chitoiu a precizat ca privatizarea CFR Marfa va fi finalizata pâna la jumatatea anului 2015, dupa ce compania va trece printr-un proces de restructurare.

El a aratat ca bugetul si planul de restructurare ale companiei CFR Marfa trebuie aprobate pâna în data de 8 decembrie 2013, conform negocierilor cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana.

Privatizarea CFR Marfa a esuat recent întrucât clauzele suspensive de care era conditionata finalizarea tranzactiei nu au fost îndeplinite, iar cumparatorul, Grup Feroviar Român, nu a platit întreaga suma licitata pâna la 14 octombrie, când era data-limita prevazuta în Hotarârea de Guvern.

Compania Grup Feroviar Român a fost declarata pe 20 iunie 2013 câstigatoare a competitiei pentru privatizarea CFR Marfa, iar contractul de vânzare-cumparare a pachetului de 51% din capitalul social al societatii catre societatea comerciala Grup Feroviar Român a fost semnat în data de 2 septembrie 2013.

Pretul oferit de GFR a fost de 202 milioane de euro. În plus, GFR si-a asumat investitii de aproximativ 900 milioane de lei la CFR Marfa.(AS-autor: Ady Ivascu, editor: Andreea Marinescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie