Inca trei zile libere – propunere

 

Senatorul PSD Sorin Bota a initiat un proiect de lege pentru completarea Codului muncii în care propune declararea a înca trei zile libere.

calendarSorin Bota a propus ca românii sa mai aiba înca trei zile libere: Luminatia, Boboteaza si Sfântul Ioan.

„Ziua Mortilor (Luminatia), sarbatorita la 1 noiembrie în fiecare an, cu precadere în zona Transilvaniei, dar si în alte parti ale tarii. Ziua de 1 Noiembrie este declarata zi nelucratoare în mai multe tari civilizate din vestul Europei, Botezul Domnului (Boboteaza), dar si ziua de Sfântul Ioan Botezatorul (6 si 7 ianuarie), considerate cele mai semnificative si importante sarbatori crestine dupa Nasterea Domnului (Craciunul) si Învierea Domnului (Pastele)’, arata senatorul într-un comunicat.

Potrivit prevederilor actuale ale Codului Muncii, românii au 12 zile libere ca sarbatori legale pe an. În general, bugetarii au beneficiat de mai multe deoarece Executivul a mai acordat uneori zile libere în plus pentru a lega între ele doua sarbatori legale.

Un alt proiect legislativ initiat de Bota se refera la promovarea produselor agroalimentare locale în supermarketuri.

Proiectul de act normativ prevede ca supermarketurile cu spatii de desfacere de peste 50 mp sa fie obligate sa aloce un spatiu de 10% din suprafata si fondul de marfa, produselor romanesti provenite din judetul în care acestea îsi desfasoara activitatea.

Proiectele de lege urmeaza sa fie depuse la Parlament în perioada urmatoare, adauga sursa citata. romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie