Dosarul Hidroelectrica: Omul de afaceri Rares Criste, audiat la DNA

 

Rares Criste, administrator al firmei Energon Power & Gas din Cluj, a fost citat sa se prezinte în fata anchetatorilor, DNA neprecizând, pâna în acest moment, daca acesta are vreo calitate în dosar, potrivit Mediafax.

dnaTribunalul Bucuresti a decis în 24 octombrie, la propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Eugen Bradean, director de trading la Hidroelectrica, si a lui Ioan Mihaila, fost membru în Consiliul de Supraveghere al companiei si fost consilier al ministrului Constantin Nita, în dosarul de mita privind vânzarea de energie. Decizia a fost contestata de cei doi la Curtea de Apel Bucuresti, care a decis definitiv mentinerea masurii preventive.

Ioan Mihaila este acuzat de dare de mita, iar Eugen Bradean, de complicitate la luare de mita si la dare de mita.

Potrivit DNA, în octombrie, Ioan Mihaila, în calitate de membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica SA si consilier al ministrului delegat pentru Energie, i-a promis unui membru în acelasi Consiliu, denuntator în cauza, 1,4 milioane de euro pentru ca acesta din urma sa voteze favorabil încheierea de catre Hidroelectrica a unui contract bilateral pe patru ani, de vânzare a energiei electrice catre o anumita societate comerciala din România, pentru cantitatea de 7.012.800 MWh (1.157.112.000 lei, aproximativ 262.980.000 de euro), ceea ce reprezentau condi?ii defavorabile pentru societatea Hidroelectrica. Filip Stan, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie