Primarul comunei dâmbovitene Aninoasa, Constantin Maricescu, arestat preventiv pentru 29 de zile

 

Primarul comunei dâmbovitene Aninoasa, Constantin Maricescu, împreuna cu alti trei barbati au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, fiind suspectati de sprijinirea unei grupari infractionale specializata în infractiuni de furt calificat de conducte de transport produse petroliere.

arest preventivDecizia arestarii preventive a fost luata de Tribunalul Dâmbovita.

Într-un comunicat al DIICOT, remis vineri, se arata ca cei patru au fost initial retinuti pentru 24 de ore, dupa ce cu o zi în urma au avut loc mai multe perchezitii în Dâmbovita si Prahova.

Perchezitiile domiciliare au fost efectuate în cadrul unei actiuni vizând destructurarea unei grupari infractionale organizate specializata în infractiuni de furt calificat de conducte de transport produse petroliere.

”Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata – Biroul Teritorial Dâmbovita împreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Dâmbovita, Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti si Inspectoratului de Politie Judetean Dâmbovita au efectuat la data de 31.10.2013 un numar de opt perchezitii domiciliare pe raza judetelor Dâmbovita si Prahova în cadrul unei actiuni vizând destructurarea unei grupari infractionale organizate, specializata în infractiuni de furt calificat de conducte de transport de produse petroliere, cu consecinte deosebit de grave”, se arata într-un comunicat al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), remis vineri.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovita au pus în miscare actiunea penala fata de patru inculpati sub aspectul infractiunilor mentionate.

”Unul dintre inculpatii retinuti are calitatea de primar. În cauza exista suspiciunea rezonabila ca membrii gruparii, în perioada 2010 – 2011 au sustras în baza aceleiasi rezolutii infractionale, conducte magistrale de transport produse petroliere apartinând mai multor parti vatamate”, se mai arata în comunicatul DIICOT.

Prejudiciul cauzat se ridica la peste 1,5 milioane de lei.

Conform DIICOT, în cauza au fost instituite masuri asiguratorii cu privire la doua imobile de lux, sase autoturisme de lux, trei utilaje tip buldoexcavator si un autotren.(AS-Cornelia Dumitru), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie