Doi administratori de firma din Ramnicu Valcea, arestati pentru evaziune cu un prejudiciu de circa 1 milion de euro

 

Doi administratori de firma din Vâlcea au fost arestati preventiv, vineri, fiind acuzati ca, în perioada septembrie 2010 – iunie 2012, nu au înregistrat în documentele contabile sau în alte acte aproximativ 720 de facturi fiscale, provocând astfel un prejudiciu de aproximativ un milion de euro.

Evaziune fiscalaPotrivit reprezentantilor Politiei Judetene Vâlcea, politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea procurorilor Parchetului Tribunalului Vâlcea, au facut trei perchezitii domiciliare, în urma carora s-a dispus retinerea celor doi administratori.

Din probatoriul administrat în cauza pâna la acest moment a rezultat ca, în perioada septembrie 2010 – iunie 2012, cei doi, în calitate de administratori ai unei societati comerciale al carei obiect de activitate consta în comertul cu deseuri si resturi, nu au evidentiat în actele contabile sau în alte documente legale aproximativ 720 de facturi fiscale emise cu prilejul efectuarii unor operatiuni comerciale de livrare de marfuri ori prestari de servicii catre 23 de societati comerciale, sustragându-se astfel de la plata obligatiilor fiscale catre bugetul statului.

Prejudiciul provocat de cei doi în acest fel ajunge la aproximativ 4.409.000 de lei (990.000 de euro), pentru recuperarea acestuia instituindu-se sechestru pe sapte autovehicule ale administratorilor, a declarat purtatorul de cuvânt al Politiei Vâlcea, Alina Teodorescu.

Vineri, cei doi au fost prezentati Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventiva, pentru 29 de zile, magistratii admitând cererea procurorilor în acest caz.

Cei doi administratori, ambii din municipiul Râmnicu Vâlcea, au fost dusi în Centrul de Retinere si Arestare Preventiva a Politiei Vâlcea. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie