Patru tronsoane de autostrada vor fi inaugurate in luna decembrie, iar in Arges, masinile de deszapezire vor fi urmarite prin GPS

 

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova, a declarat, astazi, la o întâlnire de lucru de la Sibiu, ca în luna decembrie vor fi inaugurate patru tronsoane de autostrada. De asemenea, ministrul a spus ca, pâna acum, exista contracte cu firmele de deszapezire pentru 56% din drumurile nationale si din autostrazi.

dan sovaMinistrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova, a declarat, ieri, în cadrul unei întâlniri de lucru de la Sibiu, ca în luna decembrie vor fi inaugurate patru noi tronsoane de autostrada: lotul 1 din Autostrada Lugoj-Deva si loturile 1, 2 si 4 din Autostrada Orastie-Sibiu.

Potrivit ministrului, în 2014 vor fi inaugurate loturile 1 si 2 din Autostrada Nadlac-Arad si lotul 3 din Autostrada Orastie-Sibiu, iar în 2015 va fi deschis lotul 2 din Autostrada Timisoara-Lugoj si loturile 2, 3 si 4 din Autostrada Lugoj-Deva.

„Cu inaugurarea ultimelor 4 loturi pe care le-am mentionat vom avea coridor continuu de la Nadlac la Sibiu. De asemenea, la anul, dupa ce inauguram Orastie-Sibiu lotul 3 vom avea coridor continuu de la Deva la Sibiu, ceea ce deja va fi o realizare foarte importanta. În anul 2016 vom inaugura si cele 4 tronsoane, deci cei 70 de kilometri de la Sebes pâna la Turda, legând în felul acesta si Clujul de coridorul IV. Pâna pe data de 19 decembrie vom desemna si câttigatorii la Sebes-Turda”, a declarat ministrul Sova, la Sibiu.

Proiect-pilot în Arges pentru deszapezire

În cadrul aceleiasi întâlniri, Dan Sova a prezentat si stadiul pregatirilor de iarna. „În acest moment avem acoperiti cu contracte 56% din kilometrii de drum national si autostrada, sunt 9.000 si ceva de kilometri acoperiti de contracte, pâna în data de 15 noiembrie vom acoperi restul ramas pâna la 100%”, a spus ministrul.

De asemenea, ministrul a mai spus ca anul acesta, va fi implementat în premiera un program-pilot al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din România (CNADNR), în ceea ce priveste deszapezirea. Astfel, vor fi monatate GPS-uri pe masinile de deszapezire din judetul Arges, acestea putând fi urmarite pe site-ul CNADNR pentru a vedea unde se afla.

„Daca programul pilot da rezultate, în sensul ca vom sti exact noi câti kilometri a parcurs, ce cantitate de material antiderapant a fost turnata, cât s-a aflat pe drum la munca, când a iesit pe drum, cât a mers, cu ce viteza, când a plecat de acolo, daca programul pilot da rezultate la anul îl vom extinde în toata tara”, a adaugat ministrul Sova. Potrivit acestuia, pentru deszapezire se va folosi 75 la suta sare sau clorura de calciu, în functie de temperatura, si 25 la suta nisip.

Întrebat de jurnalisti despre introducerea taxei de autostrada în pretul carburantului, Sova a replicat: „Nu se introduce nicio taxa la benzina”. Ramona Gaina, adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie