Jean Valvis despre dosarul de la Geneva
Ca urmare a informatiilor vehiculate în presa privind disputa dintre succesorii lui Hans Bertschmann si controversatul om de afaceri, Jean Valvis, acesta din urma a dat publicitatii joi, 31 octombrie 2013, un comunicat prin care îsi exprima punctul sau de vedere cu privire la chestiunea în cauza.
Subsemnatul JEAN VALVIS, raspunzând solicitarii dumneavoastra de a exprima o opinie asupra informatiilor vehiculate în publicatii din România privind pretinse fapte penale ce ar fi fost savârsite de mine cu ocazia tranzactionarii unor participatii ale fostului meu asociat Hans Bertschmann si prin care acesta ar fi fost prejudiciat, va rog sa luati act de pozitia exprimata de mine conform celor ce urmeaza:
1. Este regretabil ca o societate de avocati din România, având în frunte un jurist din tara în care a luat nastere nu doar democratia parlamentara ci si Magna Carta Libertatum, Habeas Corpus, Bill of Rights, regulile dreptului la viata privata si la respectul informatiilor confidentiale si atâtea alte institutii respectate si respectabile (l-am numit pe domnul Nicolas Hammond), demonstreaza o totala lipsa de respect pentru aceste reguli în tara noastra.
2. Disputa mea cu mostenitorii fostului meu asociat Hans Bertschmann nu are nimic penal. Hans Bertschmann si-a înstrainat participatiile detinute la societatea în care eram asociati în anul 2007, când nu a mai dorit sa îsi asume riscurile afacerilor în România, iar pretul pe care l-a primit în schimbul cesiunii participatiilor a fost pretul convenit împreuna si a fost pretul corect. Cresterea ulterioara a valorii participatiilor este rezultatul investitiilor si a eforturilor exclusive ale subsemnatului si nu pot profita decât celor care au investit si muncit.
3. Este adevarat ca începând din anul 2009, succesorii lui Hans Bertschmann au formulat pretentii împotriva mea si a societatilor mele derivând din mentionata cesiune si ca ei au sesizat cu solutionarea acestor pretentii autoritatile judiciare din Elvetia. Repet însa si subliniez: a fost o cesiune voluntara, la initiativa lui Hans Bertschmann si la valoarea convenita cu acesta.
4. De trei ori pâna acum, autoritatile elvetiene au respins pretentiile mostenitorilor lui Hans Bertschmann, iar în ce priveste cercetarea în curs nu exista nici un motiv ca ea sa aiba un alt rezultat decât celelalte trei. Dar cercetarea nu este publica si pâna la finalizare ea trebuie sa ramâna confidentiala. Este motivul pentru care eu nu o pot comenta.
5. „Comunicatele” casei de avocatura Hammond Bogaru & Asociates pe marginea cercetarilor care se fac din nou în Elvetia la insistentele mostenitorilor lui Hans Bertschmann reprezinta:
– o încercare de intimidare a mea cu iz penal, a carui definitie este formulata în art. 194 din Codul penal român;
– o forma profund ilicita si imorala de denigrare a mea în spatiul public;
– o încalcare a deontologiei profesionale de catre avocati, inclusiv de catre un avocat englez.
Si nu pot sa nu îi adresez public întrebarea: în tara de origine ati îndrazni sa faceti ceea ce faceti în România, domnule Hammond?
6. Toate acestea sunt motive pentru care anunt public, ca la încheierea disputei mele cu familia Bertschmann:
– voi actiona în judecata societatea de avocati Hammond Bogaru & Asociates pentru prejudiciile pe care mi le-a adus prin colportarea în România a unor informatii neadevarate;
– voi sesiza Baroul Bucuresti si Uniunea Barourilor din România asupra încalcarii deontologiei profesionale de catre avocatii casei Hammond Bogaru & Asociates si luarea masurilor ce se impun pentru aceasta. juridice.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!