Oferta publica initiala pentru vanzarea a 15% din actiunile Romgaz, se incheie astazi

 

Cea mai mare oferta publica initiala din istoria pietei de capital din România, pentru vânzarea a 15% din actiunile Romgaz, se încheie astazi.

romgaz platformaPotrivit presedintelui Bursei de Valori Bucuresti, Lucian Anghel, cererea din oferta publica pentru Romgaz a depasit toate asteptarile, pâna marti (29 octombrie – n.r.) fiind depuse ordine ferme în valoare de 1,8 miliarde de lei din partea investitorilor de retail.

Oferta publica initiala prin care statul vrea sa vânda 15% din actiunile Romgaz a început pe 22 octombrie si este planificata sa se încheie pe 31 octombrie 2013.

Pretul orientativ de vânzare a fost stabilit între 24 si 32 de lei pe actiune, ceea ce reprezinta un interval de pret între 7,38 si 9,84 dolari SUA pentru un Certificat Global de Depozit (GDR), fiecare GDR reprezentând o actiune.

Oferta publica initiala include actiuni si Certificate Globale de Depozit pentru publicul din România si actiuni si GDR-uri pentru investitorii institutionali din afara României.

Dupa oferta, Ministerul Economiei va detine cel putin 70% din actiunile companiei, iar Fondul Proprietatea îsi va mentine pachetul existent de 15% din actiunile companiei, restul fiind reprezentat de actiunile tranzactionate liber pe piata.

Tranzactiile de GDR pe Bursa de la Londra sub simbolul ‘SNGR’ si tranzactiile de actiuni pe Bursa de la Bucuresti, sub simbolul ‘SNG’, sunt planificate sa înceapa pe 12 noiembrie.

Goldman Sachs International si Erste Group Bank actioneaza în calitate de coordonatori globali comuni pentru oferta. Banca Comerciala Româna si SSIF Raiffeisen Capital & Investment SA au fost numiti lead manageri pentru piata locala.

Romgaz este cel mai mare producator de gaze naturale pe plan national. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie