Instanta suprema a decis ca fostul sef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu sa ramana in arest

 

Fostul sef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv, în dosarul în care este acuzat de procurori ca a sprijinit o grupare suspectata de evaziune fiscala cu produse petroliere, a decis Înalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Traian BerbeceanuDecizia instantei supreme, luata miercuri seara, este definitiva.

La judecarea recursului, Berbeceanu a declarat ca nu deconspirat niciuna dintre perchezitiile în legatura cu care este acuzat de procurorii DIICOT, subliniind ca este nevinovat.

„Cei aflati în gruparea informatorilor se întâlnesc cu tot felul de surse. De cele mai multe ori, acestea sunt persoane din mediul infractional. Politistii desfasoara o activitate foarte periculoasa si asa se ajunge la marile dosare ale DIICOT”, a spus Berbeceanu, în fata judecatorilor instantei supreme.

El a adaugat ca orice politist care vrea sa retina cât mai multe informatii înregistreaza discutiile pe care le poarta cu asa-zisele surse.

„Eu le înregistram cu reportofonul. (…) M-am întâlnit cu ei pentru a obtine informatii. Ei ma cautau, ei veneau la mine. M-am întâlnit cu informatorii caracterizati si nominalizati de unitatea de politie din care faceam parte, cât si cu alte surse informative care nu erau nominalizate în scriptele Politiei”, le-a mai spus Berbeceanu judecatorilor, cerându-le sa-i dea posibilitatea de a se apara în stare de libertate.

Fostul sef al Brigazii de de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba Iulia a mai spus, în acelasi context, ca întâlnirile cu ambele categorii de persoane se desfasurau într-un cadru conspirat, în locuri cât mai „dosnice si întunecate” si pe o perioada cât mai scurta.

De cealalta parte, procurorul prezent la judecarea recursului a cerut instantei sa respinga actiunea lui Berbeceanu, pe motiv ca este neîntemeiata.

„Berbeceanu a pozat în fata dumneavoastra în pozitia de victima. Din agenda gasita în masina lui reiese faptul ca pe el îl preocupa «trimiterea la procurori doar a dosarelor cu fraieri». Nu i se neaga performantele profesionale. Faptul ca se afla în boxa acuzatilor este o consecinta directa a activitatii acestui inculpat”, a spus procurorul.

Reprezentantul Ministerului Public a mai precizat ca Berbeceanu primea de la stat 2.000 de lei pe luna pentru a plati chiria unui apartament în care, de fapt, nu locuia.

Imediat dupa finalizarea dezbaterilor de la instanta suprema, Traian Berbeceanu a fost dus la sediul DNA, pentru a fi audiat în legatura cu afirmatiile dintr-o scrisoare atribuita acestuia si data publicitatii dupa retinerea sa, în care se relata ca dosarul lui ar fi unul „fabricat”.

Fostul sef al BCCO Alba Iulia a fost arestat preventiv în 24 octombrie, printr-o decizie luata de Curtea de Apel Alba Iulia, la propunerea procurorilor DIICOT. Otilia Ciocan, Catalin Lupasteanu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie