Firma de avocatura Dentons a acordat consultanta juridica statului roman in listarea Romgaz

 

Firma de avocatura Dentons a acordat consultanta juridica statului roman, prin intermediul Departamentului pentru Energie, cu privire la cea mai mare oferta publica pe piata de capital din Romania, avand ca obiect listarea companiei nationale de gaze naturale Romgaz SA.

Romgaz 1Potrivit firmei de avocatura, Dentons a fost alaturi de statul roman inca de la prima faza a procesului de listare si a pregatit toata documentatia necesara in vederea selectarii intermediarului. De asemenea, s-a ocupat de administrarea din punct de vedere legal a procesului de selectare, precum si de negocierea si monitorizarea ambelor contracte de intermediere, cel local, iar ulterior, cel international.

„Echipa, formata din avocati romani si straini a dat dovada deopotriva de profesionalism si creativitate, iar rezultatul a fost pe masura eforturilor depuse. Ne bucuram ca am facut parte din acest proiect de pionierat pentru piata din Romania, materializat intr-un moment in care economia locala avea nevoie de aceasta gura de oxigen”, a declarat Anda Todor, managing partner Dentons.

Alaturi de Anda Todor, din echipa-cheie de avocati Dentons au facut parte Christopher Berlew, partner, Septimiu Stoica, of counsel si Catalin Vlasceanu, senior associate.

In ceea ce priveste listarea Romgaz, aceasta a presupus implementarea unor mecanisme in premiera pentru piata romaneasca, precum certificatele globale de depozit sau procesul de stabilizare a pretului post-oferta, un instrument de aparare impotriva riscului de scadere a pretului imediat dupa listare in situatia in care un numar semnificativ de investitori care au subscris la oferta publica intentioneaza sa vanda rapid pentru a-si marca profitul.

Prin toate aceste elemente, prin calibrul investitorilor vizati, si datorita faptului ca se deschide calea tranzactionarii directe si indirecte a titlurilor emitentului pe doua piete bursiere reprezentative – Bucuresti si Londra, proiectul a beneficiat de o expunere internationala deosebita, contribuind in acest fel la promovarea Romaniei in mediul de afaceri la nivel global, sustine firma de avocatura.

Dentons s-a infiintat in martie 2013 ca rezultat al unificarii dintre firma internationala Salans LLP, firma canadiana Fraser Milner Casgrain LLP (FMC) si firma internationala SNR Denton. Clientii Dentons beneficiaza acum de serviciile a aproximativ 2.600 de avocati si alti profesionisti in peste 75 de orase si peste 50 de tari din Africa, Asia Pacific, Canada, Asia Centrala, Europa, Orientul Mijlociu, Rusia si CSI, Marea Britanie si SUA. avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie