E&Y: 78% din companiile romanesti utilizeaza retelele sociale pentru a se promova

 

Cea mai mare parte a companiilor din România (78%) utilizeaza retelele de socializare pentru a se promova, iar aproape jumatate posteaza zilnic mesaje pe aceste site-uri, releva studiul ‘EY – Social media si mediul de afaceri românesc’, publicat joi.

retele socializare vs audienta tvCea mai utilizata retea de socializare în scopul promovarii companiei ramâne Facebook – cu 93% rata de utilizare, urmata de YouTube si LinkedIn – cu câte 43%, si Twitter (26%).

Potrivit cercetarii, 78% dintre companiile românesti utilizeaza retelele sociale pentru promovare, iar mai mult de jumatate dintre acestea folosesc marketingul pe astfel de retele de 1-3 ani.

Aproape jumatate (49%) dintre aceste companii au o frecventa zilnica a postarilor si considera ca utilitatea retelelor de socializare pentru companie va creste în viitorul apropiat.

În plus, majoritatea repondentilor aloca pentru marketing pe social media între 1-5 ore, în timp ce 30% aloca peste 10 ore în fiecare saptamâna.

Scopurile cel mai des întâlnite în utilizarea retelelor de socializare sunt: comunicarea de brand (87%) si marketing/vânzari (85%).

Studiul ‘EY – Social media si mediul de afaceri românesc’ a analizat raspunsuri din partea a 173 de reprezentanti ai unor companii active în România în diverse industrii cu privire la modul în care abordeaza marketingul prin intermediul retelelor de socializare si impactul pe care acesta îl are, în prezent, în activitatea lor.

Chestionarul a fost aplicat în perioada 22 august – 10 octombrie 2013, iar 21% dintre companii au venituri de pâna 10 milioane euro, 39% între 10-50 milioane euro si 40% peste 50 milioane euro.

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 175.000 de angajati în 728 de birouri din 150 de tari si venituri de aproximativ 25,8 miliarde de dolari, în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2013. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie