Premierul Victor Ponta acuza Curtea Constitutionala de sprijinirea evaziunii fiscale

 

Mesajul Curtii Constitutionale catre firme smechere prin declararea Codului insolventei drept neconstitutional a fost ca pot continua evaziunea deoarece sunt protejate, ceea ce este o lovitura importanta pentru toate guvernele, a afirmat premierul Ponta, adaugând însa ca sincer nu stie ce a decis CC.

victor ponta„Legea pe care am adoptat-o combatea evaziunea fiscala la nivel national a acelor firme din toate domeniile care, pentru a nu plati taxe si impozite, intrau în mod voit în insolventa. Decizia de ieri a Curtii Constitutionale este un sprijin pentru evazionistii fiscali si o lovitura importanta nu doar pentru guvernul actual, ci pentru toate guvernele de acum încolo care vor încerca sa aiba venituri mai mari la buget si sa prezinte companiilor corecte faptul ca nu sunt dezavantajate. Când vad companii care au sute de milioane datorii la bugetul de stat si, iata, prin decizia de ieri a Curtii Constitutionale sunt în continuare protejate sa nu plateasca taxe si impozite, nu pot decât sa constat o decizie care afecteaza grav dezvoltarea României în continuare. Împartirea României între firme corecte, care platesc taxe, si smecheri care nu platesc taxe si sunt protejati de Curtea Constitutionala cred ca este extrem de nociva pentru societatea româneasca”, a spus Ponta.

Întrebat însa daca, odata cu decizia CC, se va reveni la vechea lege a insolventei, Ponta a afirmat: „Ca sa fiu foarte sincer, nu stiu ce a decis Curtea, pentru ca nimeni nu stie ce a decis !”.

El a apreciat însa în continuare ca mesajul Curtii Constitutionale pentru firme a fost sa continue evaziunea fiscala „pentru ca noi va protejam”, ceea ce este îngrozitor.

Premierul Victor Ponta s-a pronuntat pe aceasta tema si miercuri dimineata, când a acuzat Curtea Constitutionala ca sprijina evaziunea fiscala si nu lasa Guvernul sa combata acest fenomen, el afirmând despre actuala lege a insolventei ca încurajeaza companiile sa nu plateasca taxe.

Prezent, miercuri, la Fabrica Coca-Cola din Ploiesti, la inaugurarea unei noi linii de productie, premierul Victor Ponta a afirmat, într-o declaratie data presei, ca apreciaza companiile „serioase” cum este Coca-Cola, care platesc taxe la bugetul de stat, compensând astfel evaziunea fiscala pe care o fac alte firme.

În acest context, premierul a acuzat Curtea Constitutionala ca sprijina evaziunea fiscala si nu lasa Guvernul sa combata acest fenomen.

„Când vad companii serioase cum este Coca-Cola ca platesc taxe cu care compensam faptul ca alte firme nu platesc taxe si se ocupa cu evaziunea fiscala, evaziune care vad ca acum e sprijinita si de Curtea Constitutionala, care nu ne lasa sa combatem evaziunea fiscla, cu atât mai mult apreciez companiile serioase care platesc taxe”, a spus Ponta.

Întrebat despre legea insolventei, el a afirmat ca actuala lege a insolventei „încurajeaza companiile sa nu plateasca taxe”.

Ponta a adaugat ca actuala lege a insolvenetei este „o lege proasta” si a spus ca este hotarât sa o schimbe pentru a sprijini companiile „serioase” sa investeasca, sa plateasca si sa fie „actorii corecti” în economia româneaasca.

El a mai spus ca, anual, compania Coca-Cola plateste, în România, taxe si impozite în cuantum de aproximativ 200 de milioane de euro si ca, pâna în prezent, aceasta companie nu a solicitat ajutor de stat, dar, în masura în care Coca-Cola va solicita un astfel de ajutor, Guvernul îl va acorda „cu mare placere”, întrucât ajutorul de stat este un mecanism european de promovare a investitiilor. Daciana Ilie, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie