Noul presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara va fi Dan Radu Rusanu

 

Liberalul Dan Radu Rusanu a fost avizat pentru functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), conform unei decizii luate marti de Comisiile pentru buget si Comisiile economice din cele doua Camere ale Parlamentului.

Dan Radu RusanuCristian Dumitrescu, vicepresedinte al Senatului, declara anterior ca toti membrii ASF vor fi numiti înca o data, conform cu legislatia care a fost modificata.

Rusanu va fi secondat de Daniel Daianu – prim-vicepresedinte, Mircea Ursache – vicepresedinte pentru sectorul instrumentelor si investitiilor financiare, Ion Giurescu – vicepresedinte pentru sectorul sistemului de pensii private, Corneliu Moldoveanu – vicepresedinte pentru sectorul asigurarilor – reasigurarilor. Ceilalti candidati, Marian Sârbu, Biro Albin, Gheorghe Marcu si Marian Mîrzac, au fost avizati ca membri neexecutivi.

Pentru o functie în ASF si-a depus candidatura si Cornel Coca Constantinescu, însa a fost respinsa, pentru ca nu a întrunit numarul necesar de voturi.

Candidaturile urmeaza sa fie supuse votului în plenul Camerei Deputatilor si Senatului.

Senatorul Cristian Dumitrescu preciza, de asemenea, ca în conducerea ASF vor ramâne noua membri.

„Procedura se ia de la început. Se numesc toti înca o data, conform cu legislatia care a fost modificata. Toti intra în procedura, încep audieri, trec prin audieri, fac rapoartele si se prezinta în vot, se supun votului plenului”, spunea Dumitrescu.

El a mai spus ca saptamâna viitoare Biroul Permanent va stabili când va fi sedinta comuna pentru a fi numita conducerea ASF.

„Am luat act de demisia a doi membri din ASF (a lui Tudor Daniel George din functia de vicepresedinte – n.r.), inclusiv a doamnei Dorina Mihailescu, care a venit astazi, în calitate de membru”, a declarat Dumitrescu, la finalul sedintei comune a Birourilor Permanente.

Guvernul a aprobat în 16 octombrie Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea OUG 93/2012 privind înfiintarea organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara, precum si a Legii nr. 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile în România.

Prin ordonanta de urgenta aprobata de Guvern a fost armonizata functionarea ASF cu angajamentele legislative si institutionale pe care aceasta si le-a asumat cu Fondul Monetar International si cu reprezentantii Comisiei Europene, dar si cu cele mai bune practici internationale.(A – autor: Florin Barbuta, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie