Dosarul evaziunii fiscale de peste 50 milioane de euro: O firma livra carne alterata unui lant de hypermarketuri

 

Una dintre firmele implicate în dosarul de evaziune fiscala de peste 50 de milioane de euro a livrat unui lant de hypermarketuri „cantitati importante” de carne alterata, adusa în paleti în care erau si „excremente de rozatoare”, aspect sesizat de comerciant, conform referatului procurorilor.

evaziune fiscala„SC Avicola Calarasi SA a livrat cantitati de came de pui alterata si catre magazinele din lantul Selgros, aspect constatat de Olteanu George, responsabil în cadrul Selgros Cash&Carry SRL Brasov, respectiv pulpele de pui receptionate în data de 11.09.2013 prezentau un miros rânced, închis, iar, în paletii de marfa au fost identificate produse mâncate si excremente de rozatoare (o situatie similara a fost identificata si într-un magazin Selgros din Cluj – Napoca)”, se precizeaza în referatul cu propunerea de arestare a celor implicati în dosar.

Mai mult, potrivit anchetatorilor, unul dintre inculpatii din dosar, Orlando Daher, a dispus reambalarea unor cantitati importante de pui grill, de ordinul zecilor de tone, returnate din hypermarket. Astfel el i-a cerut adminstratorului unei firme care presta servicii catre SC Avicola Calarasi SA sa îl ajute sa gaseasca o solutie prin care se pot reambala cantitati de pui, fara ca activitatea sa fie supravegheata sau verificata de persoane specializate, respectiv de medici veterinari.

„La data de 13.09.2013, Orlando Daher este informat de un angajat, Ilie, despre gravitatea extinderii infestarii halelor cu pui, constatari facute de medicii veterinari: Sunt la DSV, vreau sa va spun ca toate celelalte hale trimise, aveau trimitere 4, 5, si numai putin 4, 5, 11, 12, 13, 14 adica sase hale, din sase hale trimise toate sunt pozitive la CO…sunt pozitive la CO (salmonela CO tipo ifantis), deci pe fecale tot ce a trimis a doua oara a iesit pozitiv'”, se arata în referat.

Conform documentului citat, la data de 16 septembrie Daher îi spune angajatului sau Constantin Raducu: „…dai marfa aia care…a comandat si Provitul si ULS…”, iar angajatul îl informeaza ca „…pai ULS-ul i-am lasat 4.000 si ceva, lu’ Provit i-am zis ca-i dau trei tone si jumatate, deja a plecat masina cu 6 tone…”. La finalul discutiei Orlando îi ordona lui Raducu „sa nu ramâna nimic acolo daca ai nevoie de carne, m-ai înteles?”.

O situatie similiara a fost identificata de procurori la data 17 septembrie, în legatura cu livrari de produse ale SC Avicola Calarasi SA catre SC Avicola Crevedia si SC Avicola Buzau, când Daher Orlando i-a cerut lui Ilie Bocioaga, medic veterinar, angajat al SC Avicola Calarasi, sa ascunda medicilor veterinari ai DSVSA Buzau aspectul legat de infestarea carnii de pasare cu salmonella, singurii pe care urma sa-i înstiinteze fiind persoanele din abatoare.

Procurorii anticoruptie au cerut, marti, în fata judecatorilor de la instanta suprema, arestarea preventiva a lui Orlando Daher, dar si a altor 26 de persoane, într-un dosar de evaziune fiscala de peste 50 de milioane de euro.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie