CNADNR: Circulatia pe DN 7C – Transfagarasan se inchide incepand cu 1 noiembrie

 

CNADNR a anuntat ca de vineri va fi închisa circulatia pe DN 7C – Transfagarasan, între Piscu Negru si Cabana Bâlea Cascada.

transfagarasanCompania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România (CNADNR) a anuntat ca începând de la 1 noiembrie drumul national 7C Transfagarasan se va închide circulatiei pe portiunea situata între kilometrul 104 (Piscu Negru) si kilometru 130,8 (Cabana Balea Cascada). Soseaua va ramâne închisa traficului pâna la 30 iunie anul viitor.

Transfagarasanul este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri construite vreodata, devenit celebru în lumea întreaga dupa emisiuniunea filmata aici în 2009 de britanicii de la Top Gear.

Drumul national Transfagarasan cuprinde cel mai lung tunel rutier din România (887 m) si  atinge o altitudine de 2.045 m. Proiectul, o ambitie a dictatorului Nicolae Ceausescu de a asigura un drum strategic printre munti, a fost construit în patru ani, în intervalul 1970-1974.

Drumul DN 7C Transfagarasan începe în comuna Bascov, judetul Arges, de lânga orasul Pitesti, în directia orasului Curtea de Arges si se termina la intersectia cu drumul DN1 între Sibiu si Brasov, în apropierea comunei Cârtisoara, având o lungime de 151 km. Circulatia pe Transfagarasan este deschisa doar patru luni pe an, în intervalul 30 iunie-31 octombrie.  Andreea Neferu, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie